Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

7.7.09

Ιράν- Η Διαχρονική Εμπλοκή της Δύσης


Ποιά η διαφορά για τους νεκρούς τους ακρωτηριασμένους
τα όρφανά και τους άστεγους, αν το μακελειό έγινε εν ονόματι
του ολοκληρωτισμού ή του αγίου ονόματος
της ελευθερίας και της δημοκρατίας"
Γκάντι

Ολοι οι λαοί των λεγόμενων ελεύθερων δημοκρατικών κρατών
στην Δύση εναντιώθηκαν στον πόλεμο του Τράκ.
Όλοι οι αντιπρόσωποί μας τον υποστήριξαν και άμεσα ή έμμεσα συμμετείχαν. Είμαστε πιο ελεύθεροι από τους Ιρανούς;
.
Για άλλη μια φορά, το BBC, το «αξιόπιστο κανάλι» παρουσίασε πλαστή φωτογραφία
για τα γεγονότα στο Ιράν. Πήρε φωτογραφία από παλιά εκλογική εκστρατεία
του Ahmadinejad (πριν γίνει πρόεδρος) έσβησε από την εικόνα τον Ahmadinejad
και έβαλε λεζάντα: «Παρά την απαγόρευση των διαδηλώσεων πλήθος ανθρώπων
διαδηλώνει υπερ του υποψηφίου Mousavi»
.
.Για άλλη μια φορά, το BBC, το «αξιόπιστο κανάλι» νοιάζεται για το θάνατο
ειρηνικών διαδηλωτών σύμφωνα με τα συμφέροντα των ΗΠΑ.
Παρουσίασε το θάνατο μπροστά στην κάμερα της ειρηνικής διαδηλώτριας
Neda στον Ιράν από ελεύθερο σκοπευτή. Ο θάνατός της είναι σύμβολο.
Δεν παρουσίασε τον θάνατο μπροστά στην κάμερα την ίδια μέρα του
ειρηνικού παλαιστήνιου διαδηλωτή Bassem από το κράτος του Ισραηλ.
Ο θάνατός του δεν είναι σύμβολο.
.

1. O γιός του έκπτωτου Σάχη του Ιράν. ο οποίος ζει στην Ουάσιγτον, καλεί το Ισραήλ να υποστηρίξει τις διαμαρτυρίες στην Τεχεράνη γιατί η τωρινή κυβέρνηση του Ιραν θα μπορούσε να οδηγήσει σε πυρηνικό ολοκάύτωμα.
Αλλά συστήνει στο Ισραήλ να μην επιτεθεί στο Ιράν. Γιατί?

«Γιατί τότε οι Ιρανοί θα συσπειρωθούν με την κυβέρνηση και θα χαθεί η ευκαιρία για να επαναληφθούν οι καλές σχέσεις Ιραν-Ισραήλ που υπήρχαν επί Σάχη» Iran ex-monarch's son asks Israel to back rioters

1. Στοιχεία από το παρελθόν:

- Το 1953 η CIA και η Βρετανική MI6 έφεραν σε πέρας την επιχείρηση Ajax που είχε στόχο να απομακρύνουν τον δημοκρατικά εκλεγμένο πρωθυπουργό Mohammed Mossadegh και να υποστηρίξουν την δυναστεία του Pahlavi και να εδραιώσουν στην εξουσία τον Mohammed Reza Pahlavi, τον γνωστό Σάχη, για να διατηρήσουν τον έλεγχο της δύσης στο πετρέλαιο και τις υποδομές του Ιραν.
Η επιχείρηση επιτεύχθηκε με βομβαρδισμούς και πυροβολισμούς από ελεύθερους σκοπευτές οι οποίοι αποδόθηκαν στην κυβέρνηση για να επαναστατήσει ο πληθυσμός και να γίνει δυνατό το πραξικόπημα.
Κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος η CIA δωροδόκησε κυβερνητικους παραγοντες, επιχειρηματιες και δημοσιογραφους και πλήρωσε πολιτες να βγουν στο δρόμο.

- Το 1976 επί Σάχη, ο Martin Ennals, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Αμνηστείας δηλώνει: « Καμμία χώρα στον κόσμο δεν έχει μεγαλύτερη παραβίαση των ανθρώπινων δικαιωμάτων απ΄ό,τι το Ιράν’

- Μετά την εγκατάσταση του Σάχη ο Henry Kissinger και άλλοι άνοιξαν την πόρτα στο Ιραν να αναπτυξει πυρηνικά προγραμματα U.S. overthrew Mosaddeq govt in 1953 Obama admits U.S. overthrew Mosaddeq govt in 1953.
.
2. Η σημαία που κρατούν οι διαδηλωτές για το Ιραν στις καθημερινές διαμαρτυρίες τους έξω από τον Λευκό Οίκο δεν είναι η σημερινή σημαία του Ιράν αλλά η σημαία της δυναστείας του Panlavi, δηλ. η σημαία επί Σάχη . Η σημαία αυτή έχει 30 χρόνια να χρησιμοποιηθεί. Προφανώς τυπώθηκε για την περίσταση. YouTube - Iran protest at White House - Washington DC - June 21 FLAG OF THE PAHLAVI DYNASTY. IN OTHER WORDS,THEY ARE FLYING THE FLAG OF THE SHAH!

.3. - Η Βρετανική κυβέρνηση πάγωσε 1,6 δισ. δολλάρια περιουσιακά στοιχεία του Ιράν και ισχυρίζεται ότι τα χρήματα δεσμεύτηκαν βάσει διεθνών κυρώσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης.

- Η Ευρωπαική Ενωση δέσμευσε περιουσιακά στοιχεία της Bank Melli της μεγαλύτερης τράπεζας του Ιράν.

- Επιτροπή στη Βουλή των αντιπροσώπων στις ΗΠΑ αποφάσισε να μποϋκοτάρουντην εισαγωγή βενζίνης και τον εγχώριο ενεργειακό τομέα στο Ιράν.
.
Στοιχεία από το Παρελθόν:
.
- Είναι η ίδια τακτική που χρησιμοποιήθηκε για την ανατροπή της δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης του Ιραν το 1953.
ΗΠΑ και Βρετανία διοργάνωσαν μποϋκοτάζ της πετρελαϊκής βιομηχανίας του Ιράν, προκειμένου να καταστραφεί η οικονομία του και να οδηγηθεί στην αναντροπή της νόμιμης κυβέρνησης και την εγκατάσταση της μοναρχίας του Σάχη που εξυπηρέτησε τα συμφέροντά τους.
.
- Το ίδιο έγινε και με την Ιαπωνία λίγο πριν από τον 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Οι ΗΠΑ ήταν σε μεγάλη ύφεση όπως σήμερα.
Είχαν αποκόψει οικονομικά την Ιαπωνία από τον υπόλοιπο κόσμο.
.
- Από το άνοιγμα διαβαθμισμένων ντοκουμέντων προκύπτει ότι η Βρετανία και οι ΗΠΑ προμήθευαν μυστικά το Ισραήλ με πλουτώνιο,ουράνιο, λίθιο, βερύλιο, τρίτιο και βαρύ ύδωρ παρα τις προειδοποιήσεις των στρατιωτιών μυστικών υπηρεσιών ότι θα τα χρησιμοποιούσε για πυρηνικά όπλα.
Σήμερα το Ισραήλ (ανεπίσημα) θεωρείται η Τρίτη πυρηνική δύναμη. (http://politics.guardian.co.uk/politicspast/story/0,,1727978,00.html).
.
Πιο Πρόσφατα Στοιχεία
.
Στις 23 Μαίου του 2007,ο Brian Ross και ο Richard Esposito ανέφεραν στο πρακτορείο ειδήσεων ABC:
"Η CIA έχει λάβει μυστική προεδρική έγκριση να ενορχηστρώσει μια καλυμένη επιχείρηση να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση του Ιράν".
.
Πρόσφατα Στοιχεία
.
Πρόσφατα, το Κογκρέσο ψήφισε 120 εκατομμύρια δολλάρια για την ενίσχυση αντικαθεστωτικών μέσων ενημέρωσης του Ιράν και 60-75 εκατ. δολλάρια για τη χρηματοδότηση της αντιπολίτευσης και αναζωπύρωση εθνοτικών ομάδων, όπως των Αζέρων Κούρδων και Αραβων στο πλαίσιο του "Προγράμματος Δημοκρατία του Ιράν".
.
ΣΥΝΤΟΜΗ ΑΝΑΣΚΟΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΣΤΟ ΙΡΑΝ
.
.Tα κανάλια ανακήρυξαν νικητή τον Mousavi ενώ δεν είχε ακόμη ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Όταν μετά την καταμέτρηση των ψήφων δεν επαληθεύτηκαν ανακοίνωσαν «νοθεία»
.
Η χαοτική κατάσταση που ακολούθησε αστραπιαία υποκινήθηκε βομβαρδίζοντας τους Ιρανούς με αντικρουόμενα SMS και εγγραφές στο Twitter οι οποίες είναι στην Αγγλική όλες από νέα μέλη με ίδιο προφίλ και λίστα φίλων αναμεταξύ τους.
.
Το Τwitter είχε προγραμματίσει να κλείσει για συντήρηση την περίοδο των Ιρανικών εκλογών. Έλαβε εντολή από την Αμερικανική Κυβέρνηση να παραμείνει ενεργό για να καλύψει τα " αληθινά" γεγονότα των Ιρανικών εκλογών (Χρήση Twitter: ΗΠΑ 47%, Ιράν 0,6%).
.
Για την προσωρινή πτώση του δικτύου της κινητής τηλεφωνίας κατηγορήθηκε η κυβέρνηση. Ιστοσελίδες των πρακτορείων ειδήσεων του Ιράν, του Mahmoud Ahmadinejad και του ανώτατου άρχοντα Ayatollah Ali Khamenei, εξουδετερώθηκαν με μπαράζ επισκεψεων.
Για την προσωρινή αδυναμία πρόσβασης σε ιστοσελίδες όπως το Facebook και Youtube και των Ιρανικών πρατορείων ειδήσεων κατά την ανακοίνωση των εκλογικών αποτελεσμάτων κατηγορήθηκε η κυβέρνηση.
.
Ο τέως Πακιστανός αρχιστράτηγος Mirza Aslam Beig ισχυρίζεται ότι η CIA διέθεσε 400 εκατομμύρια δολλάρια μέσα στο Ιραν για να προκαλέσει επανάσταση.
- Παρακολουθείστε σε αυτό το νέο κλιπ του ΒΒC τον Henry Kissinger να κάνει έκκληση για εισβολή στο Ιραν. Λέει ότι αν αποτύχει η βελούδινη επανάσταση πρέπει να υπάρξει εξωτερική επέμβαση.
.
- Το Ιραν ανακοινώνει ότι εξάρθρωσε δίικτυο της CIA με έδρα το Ντουμπάι το οποίο θα επιχειρούσε αρχές του 2009 "βελούδινη" επανάσταση μέσω επαφών από άνθρωπο σε άνθρωπο CIA Discovered Planning “Soft Revolution” in Early 2009
.
- Υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι η τρομοκρατική οργάνωση γνωστή ως Mujahedeen-e Khalq, που ήταν πριν στην υπηρεσία του Σανταμ Χουσειν εργάζεται τώρα αποκλειστικά για τη επιχειρησιακή πτέρυγα της CIA και είναι αυτοί που είναι πίσω από τους εκτεταμένους βομβαρδισμούς στο Ιραν σύμφωνα με άρθρο του Press TV. Το άρθρο ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποί της είχαν εκπαιδευτεί σε στρατόπεδα στο Ιράκ να προκαλέσουν το μετεκλογικό χάος στο Ιραν. Πολλά μέλη της συνελήγθηκαν στις ταραχές τις προηγούμενες ημερες
.
-Το πρακτορείο ειδήσεων του Ιράν ανακοίνωσε ότι η μυστική υπηρεσία εξάρθρωσε τρομοκρατική ομάδα που στόχευε να βάλει βόμβες σε πολυσύχναστους τόπους και εκλογικά κέντρα την ημέρα των ελογών Iran nabs terrorists who planned to set off bombs on election day
.
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αφίσσες συμπαράστασης στους διαδηλωτές που περιέχουν το σύμβολο της ειρήνης που χρησιμοποιείται τελευταία στις πορείες.
Είναι ενδιαφέρον να δει κανείς τις εναλλακτικές ερμηνείες του συμβόλου αυτού ως ένα ανάποδο σταυρό που ήταν το σύμβολο του αντίχριστου τη δεκαετία του 1960 και χρησιμοποιόταν σε σατανιστικές τελετές καθώς και την προηγούμενη χρήση του σε βομβαρδιστικά Β-52 με την ένδειξη "Ειρήνη με τον παλιό τρόπο" ή "ειρήνη μέσω υπέρτατου πυρός" καθώς και ως σύμβολο της 3ης γερμανικής μεραρχίας τεθωρακισμένων στο 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Peace symbols - Wikipedia, the free encyclopedia
.
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα

Ετικέτες