Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

18.8.14

Επιστολή Ειρήνης της Χαμάς στον Ομπάμα το 2009, Εκκλήσεις Εβραίου βουλευτή στο Κοινοβούλιο του Ιράν και 313 Εβραίων Επιζώντων για Καταδίκη και Πλήρη Απομόνωση του Ισραήλ



"26 πρώην ανώτατοι αξιωματούχοι της ΕΕ,
 συμπεριλαμβανομένων του πρώην επικεφαλής της ΕΕ Σολάνα 
και του πρώην Προέδρου της Γερμανίας Ρίτσαρντ φον Weizsäcker, 
ασκούν πιέσεις στους ηγέτες του κόσμου να καταστήσουν
 την Ιερουσαλήμ υπόλογη για την άρνησή της 
να υπακούσει το διεθνές δίκαιο", βλHaaretz 10.12.2010


  • Επιστολή Χαμάς στον Ομπάμα το 2009

"Αν οι Αμερικανοί πολίτες ανακαλύψουν ποτέ τι έχουμε
κάνει, θα μας σύρουν στους δρόμους και θα μας λυντσάρουν"

Θα γνωρίζουμε ότι το πρόγραμμά μας της παραπληροφό-
ρησης έχει ολοκληρωθεί, όταν όλα όσα πιστεύουν 
οι αμερικανοί είναι ψευδή ".
Γουίλιαμ Κέισι, τέως διευθυντής της CIA, βλ. Εδώ


Λίγο μετά το αιματοκύλισμα του Ισραήλ στη Γάζα το 2009 ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε περιοδεία στη Μέση Ανατολή. 
Η Χαμάς εγχείρησε επιστολή σε εκπρόσωπο αντιπροσωπείας 66 ατόμων που εκπροσωπούσαν 10 χώρες που είχαν επισκεφτεί τη Γάζα 
ο οποίος την επέδωσε στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αίγυπτο 4 Ιουνίου 2009 κατά την επίσκεψη του Ομπάμα στην Αίγυπτο.

Στην επιστολή η Χαμάς προσκαλεί τον Ομπάμα να επισκεφτεί τη Γάζα για διάλογο όλων των μερών της σύγκρουσης Ισραήλ-Παλαιστίνης στη βάση αμοιβαίου σεβασμού και προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, ακολουθώντας τη γνωστή πάγια τακτική αμοιβαίου σεβασμού και προσήλωσης στο διεθνές δίκαιο των κρατούντων στις ΗΠΑ, έγραψε την επιστολή ... στα παλιά του τα παπούτσια.
Το ίδιο και τα ΜΜΕ των ΗΠΑ και ευρύτερα.

Την ίδια τύχη είχε και η κίνηση ειρήνης της Χαμάς τον Απρίλιο εφέτος, βλ. Εδώ

Παρακάτω το κείμενο της επιστολής, βλ. Εδώ:
Εξοχότατο Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα,
Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.
3 Ιουνίου 2009 
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Χαιρετίζουμε την επίσκεψή σας στον αραβικό κόσμο και την πρωτοβουλία της διοίκησής σας να γεφυρώσει τις διαφορές με τον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο.
Μια μακροχρόνια πηγή έντασης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και αυτού του μέρους του κόσμου αποτελεί η αποτυχία για την επίλυση της διένεξης Ισραήλ-Παλαιστίνης. 
Είναι, γι αυτό, λυπηρό το γεγονός ότι δεν θα επισκεφθείτε τη Γάζα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σας στη Μέση Ανατολή και ότι ούτε ο γραμματέας George Mitchell έχει έρθει να ακούσει την άποψή μας. 
Μας έχουν επισκεφθεί πρόσφατα πολλοί άνθρωποι από πολύ διαφορετικά μέρη: Εκπρόσωποι του κοινοβουλίου των ΗΠΑ, μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η επιτροπή Goldstone που ορίστηκε από τον ΟΗΕ καθώς και αντιπροσωπείες όπως αυτές που οργανώθηκαν από την ομάδα ειρήνης των  ΗΠΑ CODEPINK.
Είναι σημαντικό για σας να επισκεφθείτε τη Γάζα. Έχουμε πρόσφατα βγει από μια βάναυση ισραηλινή επίθεση 22 ημερών.
Η Διεθνής Αμνηστία παρατήρησε ότι ο θάνατος και η καταστροφή που υπέστη η Γάζα κατά τη διάρκεια της εισβολής δεν θα μπορούσε να συμβεί χωρίς την παροχή όπλων και χρημάτων των φορολογουμένων από τις ΗΠΑ 
Το Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων έχει τεκμηριώσει ότι ο λευκός φώσφορος που έρριξε το Ισραήλ σε σχολείο, σε νοσοκομείο, σε αποθήκη των Ηνωμένων Εθνών και στις γειτονιές της Γάζας είχε παρασκευαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το Παρατηρητήριο κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η χρήση από το Ισραήλ αυτού του λευκού φωσφόρου ήταν έγκλημα πολέμου. 
Δεν θα έπρεπε να δείτε από πρώτο χέρι πώς το Ισραήλ χρησιμοποίησε τα όπλα σας και πώς δαπάνησε τα χρήματά σας
Πριν γίνετε πρόεδρος ήσασταν διακεκριμένος καθηγητής δικαίου. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επίσης πει ότι θέλει να προωθήσει το κράτος δικαίου στον αραβο-μουσουλμανικό κόσμο. 
Το Διεθνές Δικαστήριο δήλωσε τον Ιούλιο του 2004 ότι το σύνολο της Δυτικής Όχθης, της Γάζας και της Ανατολικής Ιερουσαλήμ είναι κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη που προορίζονταν για την παλαιστινιακή αυτοδιάθεση, και ότι οι εβραϊκοί εποικισμοί στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη είναι παράνομοι. 
Ούτε ένας από τους 15 δικαστές του ανώτατου δικαστικού σώματος στον κόσμο δεν διαφώνησε με τις αρχές αυτές. 
Οι κυριότερες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στον κόσμο, η Διεθνής Αμνηστία και το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν εκδώσει έγγραφα θέσεων που υποστηρίζουν το δικαίωμα των Παλαιστινίων προσφύγων να επιστρέψουν και να αποζημιωθούν.
Κάθε χρόνο στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο έχει στηρίξει τις εν λόγω αρχές για την επίλυση της διένεξης Ισραήλ-Παλαιστίνης. Κάθε χρόνο ο Αραβικός Σύνδεσμος βάζει μπρος συζήτηση πρόταση ειρήνης με βάση αυτές τις αρχές για την επίλυση της διένεξης Ισραήλ-Παλαιστίνης.
Κορυφαίες οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως  το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν επίσης δηλώσει ότι η πολιορκία της Γάζας από το Ισραήλ είναι μορφή συλλογικής τιμωρίας και, επομένως, παράνομη βάσει του διεθνούς δικαίου. 
Εμείς στην κυβέρνηση της Χαμάς έχουμε δεσμευθεί να επιδιώξουμε δίκαιη επίλυση της σύγκρουσης σε συμφωνία με τη διεθνή κοινότητα και τη φωτισμένη άποψη, όπως εκφράστηκε στο Διεθνές Δικαστήριο, τη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών και τις κορυφαίες οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Είμαστε έτοιμοι να συμμετάσχουμε με όλα τα μέρη στη βάση αμοιβαίου σεβασμό και χωρίς προϋποθέσεις. 
Ωστόσο, στην περιφέρειά μας θα πρέπει να δούμε μια συνολική αλλαγή υποδείγματος, που να ξεκινά, όχι μόνο με την άρση της πολιορκίας της Γάζας και να σταματά όλες τις ανεγέρσεις και επεκτάσεις οικισμών, αλλά να τείνει σε μια πολιτική για αμεροληψία με βάση το ίδιο το διεθνές δίκαιο και κανόνες στα οποία είμαστε έτοιμοι να προσχωρήσουμε. 
Και πάλι, σας καλωσορίζουμε στη Γάζα που θα σας επιτρέψει  να δείτε από πρώτο χέρι το δικό μας " ground zero". Περαιτέρω, θα ενισχύσει τη θέση των ΗΠΑ δίνοντάς σας τη δυνατότητα να μιλήσετε με νέα αξιοπιστία και εξουσία σε συναντήσεις σας με όλα τα μέρη. 
Με εκτίμηση, 
 Δρ Ahmed Yousef
Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών
πρώην πολιτικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Ισμαήλ Hanniya 
Βλ. και 
Το συγκλονιστικό γράμμα  ενός γιατρού στη Γάζα προς τον Ομπάμα το οποίο επίσης έγραψε στα παλιά του παπούτσια ο πρόεδρος των ΗΠΑ 

  • Έκκληση 313 Εβραίων επιζώντων και απογόνων επιζώντων και θυμάτων των Ναζί βλ. Εδώ
"Ως Εβραίοι επιζώντες και απόγονοι επιζώντων και θυμάτων της ναζιστικής γενοκτονίας καταδικάζουμε απερίφραστα τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα και τη συνεχιζόμενη κατοχή και τον εποικισμό της ιστορικής Παλαιστίνης.
Περαιτέρω καταδικάζουμε τις Ηνωμένες Πολιτείες που χρηματοδοτεί το Ισραήλ να πραγματοποιεί τις επιθέσεις του και γενικότερα τις Δυτικές χώρες που χρησιμοποιούν τη διπλωματική τους ισχύ για να εμποδίσουν την καταδίκη του Ισραήλ.
Η γενοκτονία ξεκινά με τη σιωπή του κόσμου. 
Είμαστε θορυβημένοι από την ακραία ρατσιστική απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων στην ισραηλινή κοινωνία, η οποία έχει φτάσει σε πυρετώδη παροξυσμό. 
Στο Ισραήλ, πολιτικοί και ειδήμονες στην εφημερίδα "The Times of Israel" και "The Jerusalem Post" έχουν κάνει ανοιχτά έκκληση για γενοκτονία των Παλαιστινίων και δεξιοί Ισραηλινοί υιοθετούν νεο-ναζιστικά εμβλήματα.
Περαιτέρω είμαστε αηδιασμένοι και εξοργισμένοι από την κατάχρηση της ιστορίας μας από την Elie Wiesel σ΄αυτές τις εφημερίδες για την προώθηση κραυγαλέων ψευδών γαι να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα: την αδικαιολόγητη  προσπάθεια του Ισραήλ να καταστρέψει τη Γάζα και τη δολοφονία περίπου 2.000 Παλαιστινίων, συμπεριλαμβανομένων πολλών παιδιών. 
Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει τους βομβαρδισμούς των καταφυγίων του ΟΗΕ, των σπιτιών, των νοσοκομείων και των πανεπιστημίων.
Τίποτα δεν μπορεί να δικαιολογήσει να αποστερούν από τους ανθρώπους το ηλεκτρικό και το νερό.
Πρέπει να υψώσουμε τη συλλογική μας φωνή και να χρησιμοποιήσουμε τη συλλογική μας δύναμη να τελειώσουμε όλες τις μορφές ρατσισμού, συμπεριλαμβανομένης της εν εξελίξει γενοκτονίας των Παλαιστινίων. 
Κάνουμε έκκληση για άμεσο τερματισμό της πολιορκίας και του αποκλεισμού της Γάζας.
Κάνουμε έκκληση για ολοκληρωτικό οικονομικό, πολιτιστικό και ακαδημαϊκό μποϊκοτάζ του Ισραήλ.
"Ποτέ ξανά" πρέπει να σημαίνει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ!"

  • Έκκληση Εβραίου Βουλευτή στο Κοινοβούλιο του Ιράν
Το Ισραήλ είναι σαν να νιαουρίζει μια διεθνής γατούλα 
πάνω σ' ένα μικρόφωνο το οποίο είναι συνδεδεμένο
 με τεράστια ηχεία. Φωνάζουν από αυτές τις κόρνες, 
απλά και μόνο για να μην ακούσει η διεθνής κοινή γνώμη
 τις κραυγές του παλαιστινιακού λαού.

https://www.youtube.com/watch?v=vA7yz2vciGk

Δεκάδες χιλιάδες εβραίοι που ζουν και ευημερούν στο Ιράν
αρνούνται την προσφορά του Ισραήλ
να τους δώσει 10.000 δολάρια για να μετοικήσουν στο Ισραήλ..
Στο βίντεο ο Μοrris Motamedεβραίος βουλευτής στο κοινοβούλιο του Ιράν 
λέει ότι η ταυτότητά τους δεν είναι εμπόρευμα για να αγοραστεί.


Παρακάτω η έκκληση του Siamak Marreh Sedq, άλλου εκπροσώπου της εβραϊκής μειονότητας στο ιρανικό Κοινοβούλιο, βλ. Εδώ 
"Οι επιθέσεις σε νοσοκομεία, σχολεία και άλλους δημόσιους χώρους θεωρούνται εγκλήματα πολέμου και ο κόσμος θα πρέπει να σπάσει τη σιωπή του και να αντιπαρατεθεί σ΄αυτές τις αγριότητες" δήλωσε ο Marreh Sedq στους δημοσιογράφους την περασμένη Πέμπτη.
Σημείωσε ότι θα πρέπει να αποβληθεί το Ισραήλ από τον ΟΗΕ και τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ICRS).
Ο ΟΗΕ έχει εκδώσει τουλάχιστον 90 ψηφίσματα κατά του Ισραήλ, περισσότερα από όλα μαζί τα ψηφίσματα έναντι όλων των άλλων εθνών.
Ο αριθμός θα ήταν μεγαλύτερος, εάν οι ΗΠΑ δεν είχαν αρχίσει να ασκούν βέτο στις αποφάσεις του ΟΗΕ που ήταν κρίσιμα για το Ισραήλ.
Μια ακόμη ένδειξη της υποκρισίας ων ΗΠΑ και της μεροληψίας της υπέρ του Ισραήλ είναι το γεγονός ότι το 2002 οι ΗΠΑ εισέβαλαν στο Ιράκ μετά από 1 μόνο ψήφισμα για παράβαση του διεθνούς δικαίου από το Ιράκ.
Ο Οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και ο περισσότερος  κόσμος αναγνωρίζει ως σύνορα της Παλαιστίνης αυτά που υπήρχαν πριν από το 1967.
Το Ισραήλ δεν ενδιαφέρεται να αναγνωρίσει οποιαδήποτε σύνορα στην Παλαιστίνη.
Ο μοναδικός στόχος του Ισραήλ είναι ο πλήρης αφανισμός της Παλαιστίνης, του έθνους της, του λαού της και του πολιτισμού της.
Η ολοκληρωτική περιφρόνηση του Ισραήλ για την παγκόσμια κοινή γνώμη είναι προφανής, αλλά το κίνημα BDS (Μποϊκοτάζ, Αποκλεισμός και Κυρώσεις), ακολουθώντας το πρότυπο ίδιου κινήματος που συνέβαλε τα μέγιστα στην επιτυχία του τερματισμού του απαρτχάιντ στη Νότια Αφρική πριν από μια γενιά, συνεχίζει να αυξάνεται.
Ακαδημαϊκοί και καλλιτέχνες αρνούνται σε όλο και αυξανόμενους αριθμούς να επισκεφθούν το Ισραήλ.
Τα μποϊκοτάζ μολονότι προκαλούν ζημιά στην ισραηλινή οικονομία, το Ισραήλ μπορεί πάντα να υπολογίζει στις ΗΠΑ να αναπληρώσουν οποιαδήποτε απώλεια. 
Επί του παρόντος, οι ΗΠΑ δίνουν στο Ισραήλ πάνω από $ 3 δις ετησίως. Αυτό αντιστοιχεί σε $ 9,000,000 δολάρια κάθε ημέρα του έτους. 
Η Παλαιστίνη, φυσικά, δεν εισπράττει τίποτε από τις ΗΠΑ
.
Για τις ελευθερίες στο Ιράν και τα ίσα δικαιώματα των μειονοτήτων μ αυτά των Ιρανών διαφωτιστικό είναι και το παρακάτω βίντεο (Στην Τεχεράνη υπάρχουν 25 συναγωγές)

(κάνοντας κλικ στο captions και μετά στο on εμφανίζονται αγγλικοί υπότιτλοι)