Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

27.7.14

Η Αλήθεια για τη Γάζα δια Στόματος Ισραηλινών


"Σκοπός της επιχείρησης είναι να γυρίσουμε τη Γάζα στο μεσαίωνα.....
να καταστρέψουμε  όλες τις υποδομές της, δρόμους, ύδρευση "
Υπουργός Εσωτερικών του Ισραήλ, βλ. Εδώ

Δεν γνωρίζαμε ότι η ισραηλινή κυβέρνηση 
δεν ενδιαφερόταν για τις διαπραγματεύσεις". 
αποτυγχάνουν πάντα (σύντομα Εδώ)

"Η Χαμάς δεν εμπλέκεται στην 
απαγωγή των Ισραηλινών εποίκων"
Ισραηλινή αστυνομία, βλ. Εδώ (και Εδώ)
Συλλογή Υπογραφών Εδώ
  • Υπουργός Εξωτερικών Ισραήλ στον ΟΗΕ: "Ποτέ στην Ιστορία δεν Συνυπήρξαν Αποκλεισμός και Ειρήνη
«Ο αποκλεισμός είναι εξ ορισμού πράξη πολέμου, επιβαλλόμενος και παρατεινόμενος με ένοπλη βία.
Ποτέ στην ιστορία δεν συνυπήρξαν αποκλεισμός και ειρήνη.
Από τις 24 Μαΐου και μετά, το ερώτημα ποιος ξεκίνησε τον πόλεμο ή ποιος έριξε τον πρώτο πυροβολισμό είναι άνευ νοήματος.
Δεν υπάρχει καμία διαφορά στο αστικό δίκαιο μεταξύ της δολοφονίας κάποιου με αργό στραγγαλισμό και της θανάτωσής του από σφαίρα στο κεφάλι.
Από τη στιγμή που επιβλήθηκε ο αποκλεισμός, είχε ξεκινήσει το Ισραήλ ενεργά τις εχθροπραξίες και δεν ώφειλε στην Αίγυπτο κανένα από τα καταστατικά της δικαιώματα.
Αν μια ξένη δύναμη επεδίωκε να αποκλείσει την Οδησσό ή την Κοπεγχάγη ή τη Μασσαλία ή το λιμάνι της Νέας Υόρκης με χρήση βίας, τι θα συνέβαινε;Θα γινόταν συζήτηση για το ποιος είχε πυροβολήσει πρώτος; Θα μπορούσε κάποιος να ασχοληθεί πότε είχε ξεκινήσει η επίθεση;"
Abba Eban, Ισραηλινός Υπουργός Εξωτερικών στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 19 Ιουνίου 1967
Η δήλωση υπάρχει στην ιστοσελίδα των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, βλ. Εδώ
Η παραπάνω δήλωση είναι η επίσημη δικαιολογία για τον πόλεμο των έξι ημερών το 1967 με τον οποίο το Ισραήλ κατέλαβε τη Γάζα, τη Δυτική Όχθη, τα Υψώματα του Γκολάν και το Σινά (ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Menachem Begin εξήγησε αργότερα ότι ήταν «πόλεμος από επιλογή» και ότι «δεν υπήρχε καμία απόδειξη» ότι οι αραβικές χώρες επρόκειτο να τους επιτεθούν).
Ισχυρίστηκε ότι δεν είχε ξεκινήσει τον πόλεμο το Ισραήλ, αλλά η Αίγυπτος με το να αποκλείσει ισραηλινό λιμάνι αρκετές εβδομάδες πριν.

Το Ισραήλ έχει αποκλείσει τη Γάζα όχι για μερικές εβδομάδες ένα λιμάνι της όπως η Αίγυπτος, αλλά για κοντά οκτώ χρόνια από στεριά θάλλασσα και αέρα.
Διαφεντεύει καθε πτυχή της ζωής των κατοίκων της, τους έχει υποβάλει σε δίαιτα όπως έχει πει ο Νιετανάχου, ελέγχοντας τρόφιμα, φάρμακα, υλικά, ακόμη και τις σοκολάτες και τα παιχνίδια των παιδιών, Βλ. Εδώ, τους υποχρεώνει σε συνεχείς και εξευτελιστικούς ελέγχους σε σημεία εισόδου και εξόδου, βλ. Εδώ, σε νυχτερινές επιδρομές, απειλές, απαγωγές, εξαφανίσεις, εκτελέσεις, φυλακίσεις και βασανισμούς ακόμη και μικρών παιδιών, βλ. Εδώ

Συμπεραίνει λοιπόν κανείς ότι με βάση τα πρότυπα του Ισραήλ, η Χαμάς έχει κάθε δικαίωμα να εισβάλλει στο Ισραήλ και στη συνέχεια να το καταλάβει για σαράντα χρόνια.
  • Γιδεών Λεβί (1):"Aν το Ισραήλ Ήθελε Ειρήνη θα Σταματούσε την Ανέγερση Οικισμών"
Στις 4 Ιουλίου ο Γιδεών Λέβι έγραψε ένα άρθρο στην Ισραηλινή εφημερίδα Haaretz με τίτλο "Το Ισραήλ δεν θέλει ειρήνη", βλ. Εδώ  Έκτοτε κυκλοφορεί με σωματοφύλακες.
Παρακάτω αποσπάσματα από το άρθρο:
"Το Ισραήλ δεν έχει ποτέ, ούτε για ένα λεπτό, αντιμετωπίσει τους Παλαιστίνιους ως ανθρώπινα όντα με ίσα δικαιώματα. Ποτέ δεν έχει δει την αγωνία τους και δεν έχει κατανοήσει την ανθρώπινη και εθνική αγωνία.
Το πιο συντριπτικό αποδεικτικό στοιχείο της απόρριψης της ειρήνης από το Ισραήλ είναι, φυσικά, η κατασκευή των οικισμών. Από την αυγή της ύπαρξής του, δεν υπήρξε ποτέ πιο αξιόπιστο και ακριβές τεστ για τις πραγματικές προθέσεις του Ισραήλ από τη συγκεκριμένη επιχείρηση.
Με απλά λόγια: Οι οικοδόμοι των οικισμών θέλουν να παγιώσουν την κατοχή, και εκείνοι που θέλουν να παγιώσουν την κατοχή δεν θέλουν ειρήνη. Αυτή είναι η όλη ιστορία με λίγα λόγια. ...
 Όμως, οι οικισμοί ήταν μόνο μια λυδία λίθος για τις προθέσεις του Ισραήλ. Ο  αρνητισμός του ειναι ριζωμένος πολύ πιο βαθιά - στο DNA του, στην κυκλοφορία του αίματός του, στο λόγο ύπαρξής του, στις πιο αρχέγονες πεποιθήσεις του.
Εκεί, στο βαθύτερο επίπεδο, βρίσκεται η ιδέα ότι αυτή η γη προορίζεται για τους Εβραίους και μόνο. Εκεί, στο βαθύτερο επίπεδο, είναι εδραιωμένη η έννοια του"εκλεκτού ανθρώπου" του Θεού - και «ο Θεός μας επέλεξε."
Στην πράξη, αυτό μεταφράζεται ότι, σε αυτή τη γη, οι Εβραίοι έχουν το δικαίωμα να κάνουν ό,τι απαγορεύεται στους άλλους. Αυτή είναι η αφετηρία, και δεν υπάρχει κανένας τρόπος να φθάσει κανείς από κει σε μια δίκαιη ειρήνη.
Δεν υπάρχει κανένας τρόπος να επιτευχθεί δίκαιη ειρήνη, όταν το όνομα του παιχνιδιού είναι η απανθρωποποίηση των Παλαιστινίων. Δεν υπάρχει τρόπος να επιτευχθεί ειρήνη, όταν η δαιμονοποίηση των Παλαιστινίων είναι καρφωμένη στα κεφάλια των ανθρώπων......
Έτσι άρχισε η διαδικασία κατά την οποία ισραηλινές συνθήκες, εμπόδια και δυσκολίες συσσωρεύονται το ένα πάνω στο άλλο, ένα ακόμη ορόσημο στον ισραηλινό αρνητισμό. Πρώτα ήρθε η απαίτηση για την παύση της τρομοκρατίας. Μετά η απαίτηση για αλλαγή της ηγεσίας (ο Γιάσερ Αραφάτ ως εμπόδιο).'Υστερα έγινε η Χαμάς το εμπόδιο. Τώρα είναι η άρνηση των Παλαιστινίων να αναγνωρίσουν το Ισραήλ ως εβραϊκό κράτος. 
Το Ισραήλ θεωρεί ότι κάθε βήμα του - από τη μαζικές πολιτικές συλλήψεις μέχρι την ανέγερση των οικισμών είναι νόμιμο, ενώ κάθε παλαιστινιακή κίνηση είναι «μονομερής»......

Προσθέστε την καταστολή, την απόκρυψη και τη συσκότιση, και έχετε μια άλλη εξήγηση για τον αρνητισμό. Γιατί θα πρέπει κάποιος να αγωνιστεί για την ειρήνη όσο η ζωή στο Ισραήλ είναι καλή, κυριαρχεί ηρεμία και η πραγματικότητα είναι κρυμμένη;
Ο μόνος τρόπος για την αποκλεισμένη Λωρίδα της Γάζας να μπορεί να υπενθυμίσει στους ανθρώπους την ύπαρξή της είναι με την εκτόξευση ρουκετών. Ομοίως, η άποψη της διεθνούς κοινότητας λαμβάνεται υπόψη μόνο όταν προσπαθεί να επιβάλει μποϊκοτάζ και κυρώσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δημιουργούν αμέσως μια εκστρατεία της αυτο-θυματοποίησης.
Αυτή, λοιπόν, είναι η ζοφερή εικόνα. Δεν περιέχει αχτίδα ελπίδας. Η αλλαγή δεν θα συμβεί από μόνη της, μέσα από την ισραηλινή κοινωνία, εφ 'όσον η κοινωνία συνεχίζει να συμπεριφέρεται όπως πράττει.
Οι Παλαιστίνιοι έχουν κάνει περισσότερα από ένα λάθη, αλλά τα λάθη τους είναι οριακά. Βασικά η δικαιοσύνη είναι με το μέρος τους και ο αρνητισμός είναι αποκλειστικότητα των Ισραηλινών.
Οι Ισραηλινοί θέλουν κατοχή, όχι ειρήνη.
  • Γιδεών Λεβί (2): "Πραγματικός Σκοπός του Ισραήλ με την Επιχείρηση στη Γάζα; Να Σκοτώσει Άραβες" 
Σε σημερινό του άρθρο με τον παραπάνω τίτλο ο Γιδεών Λεβί γράφει, βλ. Εδώ:
Από τον πρώτο πόλεμο στο Λίβανο πριν από 30 χρόνια, η κύρια στρατηγική του Ισραήλ είναι να σκοτώνει Άραβες. Ο σημερινός σκληρός πόλεμος στη Γάζα δεν είναι διαφορετικός.
Ο σκοπός της επιχείρησης είναι να αποκαταστήσει την ηρεμία σκοτώνοντας άμαχους.
Το σλόγκαν της Μαφίας έχει γίνει επίσημη πολιτική του Ισραήλ. Το Ισραήλ πιστεύει ειλικρινά ότι αν σκοτώσει εκατοντάδες Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας θα επικρατήσει ησυχία.

Αν θέλετε ασφαλές μέρος στη Γάζα, μη σταθείτε δίπλα σε παιδί

Οι δεκάδες βομβαρδισμοί κτιρίων στα οποία έχουν καταφύγει
πρόσφυγες, σχολείων, νοσοκομείων, τζαμιών αποτελούν μέσο
ψυχολογικής πίεσης με στόχο να εμπεδωθεί στους κατοίκους
 της Γάζας η αίσθηση
ότι πουθενά δεν είναι ασφαλείς από τα ισραηλινά πυρά.
Οι ανταποκριτές που ρισκάρουν τη ζωή τους στη Γάζα αναφέρουν
τρομακτικές σκηνές συνοικιών που βομβαρδίζονται και
 όταν οι κάτοικοι προσπαθούν να διαφύγουν,
τα τανκς εκτοξεύουν πυρά προς το μέρος τους για να οπισθοχωρήσουν,
εικόνες τραυματιών που πεθαίνουν αβοήθητοι,
νεκρών που κανείς δεν επιτρέπεται να περισυλλέξει. ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Ετικέτες: Παλαιστίνη