Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

9.10.13

Δώδεκα Χρόνια από την Εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν

.

                         Χρηματοδότες των Ταλιμπάν στο σύγχρονο πόλεμο
στο Αφγανιστάν είναι Αμερικανοί

Οι Αμερικανοί πληρώνουν τους Ταλιμπάν να τους προστατεύουν

“Κάνω έκκληση στους αμερικανούς φορολογούμενους να μην 
επιτρέπουν τα χρήματά τους που απέκτησαν με μόχθο να σπαταλούνται 
σε 
ομάδες τύπου μαφίας που όχι μόνο προκαλούν πολλή δυστυχία 
στον αφγανικό λαό, αλλά χρηματοδοτούν και τρομοκράτες"
Καρτζάι, πρόεδρος του Αφγανιστάν, στο αμερικανικό δίκτυο Αbc News

Ο υπουργός εσωτερικών του Αφγανιστάν κατήγγειλε 
ότι οι ΗΠΑ στέλνουν όπλα στους Ταλιμπάν
Πρόσφατα Αμερικανικά ελικόπτερα παρέδωσαν όπλα, 
φορητά και βαριά,  στους Ταλιμπάν στην περιοχή Μιζάν.


Οι γυναίκες στο Αφγανιστάν πριν την επέμβαση των ΗΠΑ και την δημιουργία των Ταλιμπάν

Tο Αφγανιστάν σήμερα, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ, είναι:
-  η πιο φτωχή χώρα του κόσμου,
-  με προσδόκιμο ζωής 44 χρόνια 
-  με το 20% των παιδιών να πεθαίνουν πριν γίνει 5 ετών 
-  κάθε 29 λεπτά να πεθαίνει και μια γυναίκα στη γέννα


Παρακάτω επιστολή Αφγανού νέου στην Ελλάδα, βλ. Εδώ

                        Οι πόνοι που κουβαλάω τόσα χρόνια μέσα μου
"Στην Ασιατική Ήπειρο υπήρχε μια χώρα με τεράστιο πολιτισμό, σπουδαία πρόσωπα, φιλοσόφους, ποιητές που διαβάζονται σε όλη την Ασία.Για να μιλήσει κανείς για την ιστορία, τον πολιτισμό και την κουλτούρα του Αφγανιστάν θα χρειαζόταν πάρα πολύ χρόνο.
Δυστυχώς, σήμερα ο κόσμος δεν γνωρίζει τίποτα για το Αφγανιστάν
Ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει το Αφγανιστάν μόνο από το όνομα του Μπιν Λάντεν, ο οποίος έγινε η ταυτότητα του Αφγανιστάν Ο Μπιν Λάντεν ,για όσους που δεν τον γνωρίζουν, κατάγεται από την Υεμένη,από πλευρά του πατέρα και τη Σαουδική Αραβία, από την πλευρά της μητέρας Είναι δηλαδή στην καταγωγή Άραβας.
Το Αφγανιστάν καμία σχέση δεν έχει με τους Άραβες και δυστυχώς η χώρα παρ όλο που έχει αρχαία πολιτισμό και ιστορία σήμερα τη γνωρίσει ο κόσμος μόνο από όνομα ενός τρομοκρατικός, παρά για την δική της ιστορία.
.Πριν 30 χρόνια ξεκίνησε ο πόλεμος με τη Σοβιετική εισβολή. Τι μας άφησε ο πόλεμος; Καταστροφή και μεγάλο αριθμό προσφύγων.
Η προσφυγιά των Αφγανών δυστυχώς συνεχίζεται ακόμα.Σήμερα τα παιδιά μας γεννήθηκαν στον πόλεμο, δηλαδή ένας νέος 29 χρονών από τότε που άνοιξε τα μάτια του δεν είδε τίποτα άλλο παρά τον πόλεμο, καταστροφή και αίμα, δεν άκουσε άλλο ήχο παρά τον ήχο της βόμβας..Αυτοί οι νέοι θα έπρεπε να είναι στα σχολεία και να σπουδάσουν..Ποιοι είναι όμως οι Ταλιμπάν; Το χέρι της δύσης δηλαδή η Αμερική που κινεί τον πόλεμο.
Όταν μπήκε η Σοβιετική Ένωση στο Αφγανιστάν για να εμποδίσουν τη Ρωσία να φτάσει στον Περσικό κόλπο.Όταν έφυγαν, όμως, οι Σοβιετικοί από εκεί, το Αφγανιστάν ξεχάστηκε. δεν θυμήθηκαν την καταστροφή που είχε γίνει στο Αφγανιστάν, τα ορφανά τις χήρες, τα παιδιά που πεινούσαν.
Ξαφνικά εμφανίστηκαν οι Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν και αυτό είναι άλλη ιστορία που λόγω του χρόνο δεν μπορούμε να πούμε εδώ. (1)
Οι φανατικοί Ταλιμπάν δεν χωρούσαν στην κουλτούρα, τη νοοτροπία μας. Απαγόρευσαν στις γυναίκες να βγαίνουν έξω, απαγόρευσαν την Τηλεόραση γιατί ήταν αμαρτία, απαγόρευσαν τη μουσική και άλλαξαν τελείως το νόημα του Ισλαμισμού.Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτοί οι άνθρωποι έκαναν τέτοια καταστροφή στο Ισλάμ .
Θα αναρωτιέμαι για πάντα γιατί οι δυνατοί και G8 εδώ και τριάντα δυο χρόνια παρά τις τεράστιες καταστροφές και τους πρόσφυγες δεν αποφάσισαν ούτε μια φορά να προσφέρουν μια ουσιαστική βοήθεια, ώστε να διασώσουν αυτή την τεράστια πολιτιστική κληρονομία.
Από (11η) Σεπτέμβριο που χτυπήθηκαν οι δυο δίδυμοι πύργοι, ο κόσμος ένιωσε ότι κινδυνεύει από τους τρομοκράτες. Τότε θυμήθηκαν ξανά το Αφγανιστάν με την άδεια του ΟΗΕ και των G8.Πολλές φορές ονειρεύτηκα ότι οι δυνατοί να ανοίξουν για μια φορά πραγματικά τα μάτια τους και να ακούσουν τη συνείδησή τους.
Ή ιστορία είναι μάρτυρας για το τι έκαναν οι δυτικές χώρες και η Αμερική στο Αφγανιστάν. Το 2001 η Αμερική ξόδευε 7,9 δισεκατομμύρια δολάρια στο βομβαρδισμό του Αφγανιστάν,ενώ για τους πρόσφυγες 450 γραμμάρια αλεύρι σε κάθε έναν.
Το Αφγανιστάν ακόμα ταλαιπωρείται χωρίς να έχει τιμωρηθεί κανείς.
Το 80% του κόσμο στο Αφγανιστάν έμεναν αναλφάβητοι στον εικοστό πρώτο αιώνα. Δεν έμεινε ούτε τεχνολογία ούτε γεωργία , ούτε τίποτα..Τέλος να σας πω τι μας άφησε αυτός ο πόλεμος:4,000,000 νεκρούς περίπου 1,000,000 χήρες και πάνω από 1,500,000 ορφανά παιδιά, και το 85% του πληθυσμού με σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα, και εύχομαι να μην γνωρίσετε ποτέ τον πόλεμο και την καταστροφή στη χώρα σας.
Γιατί εμείς ξέρουμε τι θα πει προσφυγιά, τι θα πει να μην έχεις πατρίδα, και κανένα δικαίωμα ζωής οπού και αν πάμε σε όποια χώρα, μας βαφτίζουν λαθραίο μετανάστες.
Καμία ζωή δεν είναι λαθραία...
(Αυτό το κείμενο είναι αυτά που ένιωσα και πέρασα επίσης είναι οι πόνοι που κουβαλάω τόσα χρόνια μέσα μου,φίλες και φίλοι όταν το διαβάσατε να μου γράψετε τη γνώμη σας.
Ευχαριστώ! "      
 ___________________________
(1)  Για τη δημιουργία των Ταλιμπάν

Από την ιστοσελίδα Friends of Liberty με τίτλο:
Η Επιχείρηση Κυκλώνας της CIA – Υποδαυλίζοντας
την Ισλαμική Αναταραχή

O Mπρεζίνσκι αποκάλυψε το 2002 ότι, εν αγνοία της αμερικανικής κοινής γνώμης και του Κογκρέσου, ο πρόεδρος Kάρτερ στις 3 Iουλίου του 1979 ενέκρινε μυστικό κονδύλι 500 εκατομμυρίων δολαρίων για να δημιουργήσει ένα διεθνές τρομοκρατικό κίνημα το οποίο θα εξάπλωνε τον Ισλαμικό φονταμεταλισμό στην Kεντρική Aσία και θα αποσταθεροποιούσε τη Σοβιετική Ένωση.
H CIA ονόμασε αυτή την επιχείρηση Κυκλώνα και τα επόμενα χρόνια διέθεσε 4 δισεκατομμύρια για την ίδρυση Ισλαμικών σχολών εκπαίδευσης στο Πακιστάν (Tαλιμπάν σημαίνει "μαθητής").
Nεαροί ζηλωτές στάλθηκαν στο στρατόπεδο εκπαίδευσης κατασκόπων της CIA στη Βιρτζίνια, όπου μελλοντικά μέλη της Aλ Kάιντα διδάσκονταν τεχνικές σαμποτάζ και τρομοκρατίας.
Άλλοι εκπαιδεύθηκαν σε Ισλαμική σχολή στο Mπρούκλιν, στη Nέα Yόρκη, με θέα τους μοιραίους Δίδυμους Πύργους.
Στο Πακιστάν, διοικούνταν από Βρετανούς αξιωματικούς της M16 και εκπαιδεύονταν από την SAS.
«Tο αποτέλεσμα ήταν κάμποσοι ξεσηκωμένοι Mουσουλμάνοι" είπε σαρκαστικά ο  Mπρεζίνσκι, εννοώντας τους Tαλιμπάν.
H εφημερίδα Γουόλ Στριτ αποφαινόταν:
"Oι Tαλιμπάν είναι οι πιο ικανοί παίκτες για την επίτευξη της ειρήνης. Επιπλέον, ήταν αποφασιστικής σημασίας για την εξασφάλιση της χώρας ως κύριου δρόμου μεταφοράς του πετρελαίου, του φυσικού αερίου και άλλων φυσικών πηγών ενέργειας από την Kεντρική Aσία”.
Kαμία Αμερικανική εφημερίδα δεν τολμά να παραδεχτεί ότι οι κρατούμενοι στο στρατόπεδο X Pέι (Γκουαντανάμο) είναι αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, ούτε ότι αυτή ήταν ένας από τους παράγοντες που οδήγησε στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
Ούτε διερωτώνται: Ποιοι ήταν οι πραγματικοί νικητές της 11ης Σεπτεμβρίου;
Tην ημέρα που άνοιξε το χρηματιστήριο της Γουόλ Στριτ μετά την καταστροφή των Δίδυμων Πύργων οι λίγες εταιρείες των οποίων οι μετοχές ανέβηκαν, ήταν οι μεγάλοι κατασκευαστές όπλων.
Oι μετοχές του μεγαλύτερου προμηθευτή όπλων των HΠA, της εταιρίας Λόκχιντ Mάρτιν, ανέβηκαν 30%.
 Mέσα σε έξι βδομάδες από την 11η Σεπτεμβρίου η εταιρία (με την κύρια έδρα της στο Tέξας, την πολιτεία του Mπους), εξασφάλισε τη μεγαλύτερη στρατιωτική παραγγελία στην ιστορία: ένα συμβόλαιο 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων για ένα νέο μαχητικό αεροπλάνο.
Tο μεγαλύτερο από όλα τα ταμπού, το οποίο σίγουρα θα παραδεχόταν ο Όργουελ, είναι ότι οι HΠA είναι τρομοκρατική χώρα και καταφύγιο τρομοκρατών.
Aυτή η αλήθεια είναι εντελώς άγνωστη στους Αμερικανούς και γελοιοποιεί τους ισχυρισμούς του Mπους (και του Mπλερ) ότι "καταδιώκουν τους τρομοκράτες όπου και αν είναι".
Δεν χρειάζεται να κοιτάξουν μακριά. H Φλόριντα, σήμερα υπό τη διοίκηση του αδελφού του Προέδρου, του Tζεμπ Mπους, έδωσε άσυλο σε τρομοκράτες που έκαναν πειρατείες σε αεροπλάνα και πλοία με όπλα και μαχαίρια.
Στους περισσότερους δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.
Γιατί;
Ήταν όλοι τους αντιφρονούντες Kουβανοί (κατά του Kάστρο).
O πρώην Υπουργός Άμυνας της Γουατεμάλας, ο Γκραμάγιο Mοράλες, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι "συνέλαβε και διηύθυνε εκστρατεία κατατρομοκράτησης αδιακρίτως των πολιτών", βασάνισε Αμερικανή μοναχή και σφάγιασε οκτώ μέλη μιας οικογένειας, σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Xάρβαρντ με υποτροφία των HΠA.
Τη δεκαετία του ΄80 χιλιάδες άνθρωποι δολοφονήθηκαν από αποσπάσματα που συνδέονταν με τον στρατό του Eλ Σαλβαντόρ, του οποίου ένας πρώην αρχηγός ζει τώρα στη Φλόριντα.
O πρώην δικτάτορας της Aϊτής, στρατηγός Πρόσπερ Aβρίλ, αρεσκόταν να επιδεικνύει τα αιμόφυρτα θύματα των βασανισμών του στην τηλεόραση. Όταν ανατράπηκε, φυγαδεύτηκε από την κυβέρνηση των HΠA στην Φλόριντα και πήρε πολιτικό άσυλο.
Ένα ηγετικό στέλεχος του στρατού της Xιλής την περίοδο του καθεστώτος του στρατηγού Πινοσέτ, του οποίου η αρμοδιότητα ήταν οι εκτελέσεις και τα βασανιστήρια, ζει στο Mαϊάμι.
O Iρανός στρατηγός που διοικούσε τις διαβόητες φυλακές του Iράν, ζει ως εύπορος εξόριστος στις HΠA.
Ένας από τους ανώτατους αξιωματικούς του Πολ Ποτ, που παρέσυρε τους Kαμποτζιανούς εξόριστους να γυρίσουν στο σίγουρο θάνατο, ζει στο Mάουντ Bερνόν στη N. Yόρκη.
Aυτό που έχουν κοινό όλοι αυτοί οι άνθρωποι, είναι, εκτός από την ιστορία τους στην τρομοκρατία, ότι είτε δούλευαν άμεσα για την κυβέρνηση των HΠA, είτε έκαναν τη βρώμικη δουλειά για την πολιτική των HΠA.
Tα στρατόπεδα εκπαίδευσης της Aλ-Kάιντα είναι παιδικοί σταθμοί σε σύγκριση με το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου στην τρομοκρατία στο Φορντ Mπένινγκ στη Tζώρτζια, γνωστό μέχρι πρόσφατα ως το Σχολείο της Aμερικής.  

Oι απόφοιτοί του αποτελούν σχεδόν το μισό των υπουργών των καθεστώτων γενοκτονίας στη Γουατεμάλα, τα δύο τρίτα των αξιωματικών του στρατού του Eλ Σαλβαντόρ που σύμφωνα με τον OHE διέπραξαν τις χειρότερες ωμότητες του εμφυλίου πολέμου της χώρας, και τους επικεφαλής της μυστικής αστυνομίας του Πινοσέτ, που διοικούσε τα στρατόπεδα συγκέντρωσης της Xιλής.
Υπάρχει τρομερή ειρωνεία. H αντίδραση συμπαράστασης των λαών σε όλο τον κόσμο μετά την τρομοκρατική ενέργεια στις 11 Σεπτεμβρίου έχει πέσει θύμα πειρατείας από αυτούς που κυβερνούν μια άπληστη μεγάλη δύναμη με μια ιστορία στην τρομοκρατία που δεν έχει προηγούμενο.
Στόχος τους είναι η παγκόσμια υπεροχή και όχι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας

Μόνο οι πολιτικά τυφλοί πιστεύουν το αντίθετο.