Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

30.11.10

WikiLeaks (4) – Η «Φίρμα», τα ΜΜΕ και η Φαρσοκωμωδία του Κόσμου


"Γάμησε τη Βουλή σας και το Σύνταγμά σας 
H Αμερική είναι ελέφαντας. Η Κύπρος είναι ψύλλος.
Η Ελλάδα είναι ψύλλος. Αν αυτοί οι δύο εξακολουθούν να
προκαλούν φαγούρα στον ελέφαντα, μπορεί να φάνε και
καμιά φάπα από τη προβοσκίδα του ελέφαντα,
Αν ο πρωθυπουργός σου αρχίζει να μου λέει για δημοκρατίες,
κοινοβούλια κι συντάγματα, αυτός, το κοινοβούλιό του και
το σύνταγμά του μπορεί να μην κρατήσουν πολύ"
Aμερικανός πρόεδρος σε Έλληνα πρέσβη- Eλευθεροτυπία 26. 03 06, Ένθετο «7»
(Δύο χρόνια μετά εγκαταστάθηκε η δικτατορία στην Ελλάδα)


."Είναι διασκεδαστικό να σκοτώνεις ανθρώπους"
Αμερικανός στρατηγός . Τέθηκε επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ
.
H Monde Diplomatique. έφερε σε φως τη μεγαλύτερη βάση
κατασκοπίας της Μοσάντ και του Ισραηλινού στρατού. αποκαλύπτοντας
τη μυστική ομάδα 8200 του ισραηλινού στρατού που στεγάζεται στη
βάση η οποία έχει έργο την παρακολούθηση email και τηλεφωνικών
συνομιλιών κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, ξένων εταιρειών,
πολιτικών ομάδων και ατόμων στη Μέση Ανατολή, την Ασία,
την Αφρική και την Ευρώπη” βλ. Εδώ

Ο Seymour Hersh είναι Αμερικανός ερευνητής δημοσιογράφος.
Είναι ο δημοσιογράφος που αποκάλυψε το σκάνδαλο με τα βασανιστήρια στο Αμπού Γκράιμπ και παλιότερα το μακελειό εκατοντάδων άοπλων Βιετναμέζων από τους Αμερικανούς και τη συγκάλυψή του, αποκάλυψη που συνετέλεσε στη λήξη του πολέμου στο Βιετνάμ λόγω της μεγάλης αντίδρασης που ακολούθησε.

Έχει γράψει δεκάδες αποκαλυπτικά βιβλία για σκάνδαλα των ΗΠΑ στον κόσμο. Αρκεί να ρίξει κανείς μια ματιά στο Seymour Hersh στο Wikipedia και θα καταλάβει την έκταση και τη σοβαρότητα των αποκαλύψεών του.

Δυο μόνον ενδεικτικά αποσπάσματα από άρθρα του που έχουν παρατεθεί παλιότερα σ΄αυτό το ιστολόγιο:
  • "Μερικά από τα χειρότερα πράγματα που συνέβησαν στο Ιράκ δεν τα γνωρίζετε. Τα βίντεο ; Δεν έδειξαν τίποτα...Υπάρχουν γυναίκες εκεί. Οι γυναίκες στο Αμπού Γκράιμπ για αυτά που συνέβαιναν εκεί πέρναγαν προς τα έξω μηνύματα προς τους συγγενείς τους έκλιπαρώντας να πάνε να τις σκοτώσουν. Έβλεπαν τα μικρά παιδιά τους που είχαν μαζί τους όταν συνελήφθηκαν να σοδομίζονται και τις κάμερες να τραβάνε. Και το χειρότερο όλων η αμερικανική κυβέρνηση έχει το soundtrack με τις κραυγές τους, βλ. Children tortured before parents, raped, all covered up by Bush/Cheney and our media by MinistryOfTruth Jul 20, 2009
  • «Υπό τον Μπους λειτουργούσε μια πτέρυγα των Ειδικών Επιχειρήσεων η οποία δρούσε ανεξάρτητα και χωρίς την εποπτεία του Κογκρέσου. Έπαιρνε εντολές και λογοδοτούσε απ ευθείας στο γραφείο του Τσένι. Την αποτελούσαν εκτελεστές οι οποίοι πήγαιναν σε διάφορες χώρες και αγνοία των εκεί πρεσβευτών και τοπικών σταθμαρχών της CIA, εκτελούσαν πολίτες βάσει λίστας που τους είχε δοθεί και έφευγαν», βλ. Seymour Hersh: 'Executive Assassination Ring'
Το δημοσιογράφο αυτό τον έχετε ακουστά; Μάλλον όχι.
Δεν έχει γίνει θέμα στα ΜΜΕ, δεν τον έχουμε δει στις τηλεοράσεις.

Αντιθέτως, τη WikiLeaks την έχουμε ακουστά σχεδόν όλοι μας.
Αναφέρονται κάθε τόσο σ΄αυτήν εφημερίδες, τηλεοράσεις, ιστολόγια.
Τις τελευταίες ημέρες έχει την τιμητική της.
Το ίδιο και ο εκπρόσωπός της και οι κινήσεις του και οι ρήσεις του.

Μερικοί από τους τίτλους εφημερίδων για τη χθεσινή διαρροή της των 250.000 τηλεγραφημάτων αμερικανικών πρεσβειών:
Διαβάζοντας, όμως, τις «φοβερές» αυτές αποκαλύψεις, τουλάχιστον αυτές που δημοσιοποιήθηκαν, αυτές που άναψαν φωτιές και έβγαλαν τα άπλυτα των ΗΠΑ στη φόρα

μείναμε με τους δαυλούς και τα μανταλάκια στα χέρια.

Με άδεια χέρια εμείς, με γεμάτα ικανοποίηση κάποιος άλλος.
«Είναι ευγενής, προσηνής, αλλά δεν τηρεί τις υποσχέσεις του» μας αποκάλυψε η WikiLeaks για αυτόν.
Είναι ο ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο ευγενής.
Ποιός να το αμφισβητήσει;
Αφού μας το λέει η σύγχρονη ¨φίρμα" της πληροφόρησης, άσε να λένε οι ακτιβιστές, οι διεθνείς επιτροπές...
Μπορεί να αγόρασε πρόσφατα όργανα βασανισμού από Βρετανοδανική εταιρία για τις φυλακές που κρατούνται οι Παλαιστίνιοι, βλ. British/Danish Company G4S Supplied Torture Instruments to Israel, αλλά θα τα χρησιμοποιήσει με ευγένεια.
Αφού μας το λέει η "φίρμα', είναι ευγενής.
Άλλωστε το αποδεικνύει.
Η WikiLeaks στην ιστοσελίδα της λέει ότι «Το ενδιαφέρον μας είναι πρωταρχικά η αποκάλυψη καταπιεστικών καθεστώτων στην Ασία, το πρώην σοβιετικό μπλοκ, την υποσαχάρια Αφρική και τη Μέση Ανατολή», βλ. Wikileaks:About.

Σε όλες τις αποκαλύψεις της για τη Μέση Ανατολή που ειδικεύεται δεν έχει να πει κάτι μεμπτό για τους κρατούντες στο Ισραήλ. Έχει να πει για τα πυρηνικά του Ιράν, του Πακιστάν, αλλά τίποτα για αυτά του Ισραήλ, ούτε για τα κλεμμένα....
Πως λοιπόν να μην δηλώνει την ικανοποίησή του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός;
"Οι αποκαλύψεις της .WikiLeaks ήταν καλές για το Ισραήλ" είπε ο ευγενής, βλ. Netanyahu: WikiLeaks revelations were good for Israel - Haaretz

Αποκαλύφθηκαν όσα έλεγε και εμείς δεν τον πιστεύαμε: Ο πρόεδρος του Ιράν είναι Χίτλερ, της Ρωσίας σκύλος, οι Ιρανοί είναι απειλή και οι καλοί και μοχθούντες για το καλό των λαών τους φίλοι του Σαουδάραβες βασιλείς συμφωνούν μαζί του,.... όλα καλά.

Εκτός από ευγενής, ο Ισραηλινός πρόεδρος αποδεικνύει ότι δεν διστάζει να αναγνωρίζει το ορθόν και αληθινό, αψηφώντας παρεξηγήσεις. Αψηφώντας μήπως κάποιος σκεφτεί αυτό που λέει η λαϊκή σοφία, για την άκρη που βρίσκεις αν ψάξεις να βρεις ποιος ωφελείται.

Όπως και μετά την κατάρρευση των τριών πύργων την 11η Σεπτεμβρίου που αναγνώρισε ξανά το ορθόν και αληθινό.
«Είναι καλό για τις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ» δήλωσε πάλι, βλ.
Report: Netanyahu says 9/11 terror attacks good for Israel, και ας είχαν πιαστεί επ αυτοφώρω ισραηλινοί πράκτορες της Μοσάντ να χορεύουν και να ζητωκραυγάζουν βιντεοσκοπώντας την κατάρρευση των πύργων οι οποίοι δήλωσαν ότι είχαν σταλεί για να την κινηματογραφίσουν χωρίς να εξηγούν πως το γνώριζαν εκ των προτέρων, βλ. The Five Dancing Israelis Arrested on 9-11βλ και To Όνειδος των Ισραηλινών Κρατούντων - Ένα Βίντεο που μας Αφορά Όλους

Παραπάνω μιλάω για όσες αποκαλύψεις τουλάχιστες δημοσιοποιήθηκαν, γιατί,
όπως και στις προηγούμενες αποκαλύψεις της WikiLeaks πριν την δημοσίευση τους οι δημοσιογράφοι των Νew York Times ήρθαν σε συνεννόηση με τον Λευκό Οίκο, ο οποίος και τους συνεχάρη για το χειρισμό της υπόθεσης, βλ. WikiLeaks και Αμερικανικοί Πόλεμοι (2) - Διδάγματα πως Άκαιρες Αλήθειες Μπορούν να Υπηρετούν το Ψεύδος,

έτσι και στις τωρινές «αποκαλύψεις» της μαθαίνουμε ότι η Βρετανική κυβέρνηση κάλεσε τους εκδότες των εφημερίδων να την ενημερώσουν εκ των προτέρων για όσα θα δημοσιεύονταν και ότι οι εκδότες των εφημερίδων θα είχαν συνάντηση με το υπουργείο Άμυνας και την Συμβουλευτική Επιτροπή Τύπου και Τηλεόρασης (Defence, Press and Broadcasting Advisory Committee), βλ. indexoncensorship.org.

Παλιά μου είχε πει κάποιος που δούλευε σε αθλητική εφημερίδα μερικά από τα μυστικά της δουλειάς, ανάμεσα στα οποία και πως διαλέγουν τους εντυπωσιακούς τίτλους στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αυτών.
Πραγματικά εντυπωσιακό.

Αν και μυστικό, λέω να σας κάνω και γω μια διαρροή, μέρες που είναι.
Το μυστικό ήταν η πινακοθήκη των τίτλων.
Κολλάς στον τοίχο εν είδει πινακοθήκης διάφορες εντυπωσιακές φράσεις που τυχαίνει να ακούσεις ή να διαβάσεις και κάθε φορά επιλέγεις μια απ΄αυτές για τίτλο, μερικές φορές όποια νάναι.

Και μιας και αρχίσαμε τις αποκαλύψεις να σας πω και το άλλο αποκαλυπτικό για το συντάκτη αυτού του ιστολογίου.
Όχι μόνον ενθουσιάστηκε με την αποκάλυψη, καθώς του λύθηκε βασική απορία που τον ταλάνιζε μια ζωή, λέμε τώρα, αλλά συνέβαλε κι αυτός στην επέκταση της πινακοθήκης.
Πρόσθεσε το κάτι τις του, έναν δύο εντυπωσιακούς τίτλους και υπότιτλους (όπως φωτιά στα μπαζάκια τους, τα άπλυτα στη φόρα, κάτι τέτοια) κι ας μην σκάμπαζε τίποτα από ποδόσφαιρο και τα συναφή (δευτερεύουσα αποκάλυψη αυτή).

Γιατί σας τα λέω τώρα αυτά.
Τι σχέση να έχουν, άραγε, με το θέμα μας;

Ε, αυτή την αποκάλυψη λέω να μην την κάνω. Ας μείνετε με την απορία. Έχετε άλλες αποκαλύψεις να εκπλαγείτε.
Συνεχίζεται

Βλ. και