Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

27.7.10

WikiLeaks και Αμερικανικοί Πόλεμοι (1) - Μια "Ενδιαφέρουσα Ημέρα" του Πρώην "Πλανητάρχη"



"Οποιος δεν υποτάσσεται σ' εμάς θα χτυπιέται!

Αμερικανοί και σύμμαχοι ομολογούν κυνικά ότι Αφγανιστάν και Ιράκ
είναι απλώς μαθήματα για να οργανώσουν καλά τις Ένοπλες Δυνάμεις τους
ΚΑΤΑ το δόγμα, οι Αμερικανοί και οι σύμμαχοί τους πρέπει να αναλάβουν
προληπτική στρατιωτική δράση, για να εξουδετερώσουν κάθε πιθανή απειλή.
Θα καταλαμβάνουν «εχθρικές προς την παγκοσμιοποίηση» χώρες,
θα τις αφοπλίζουν και θα εγκαθιδρύουν καθεστώς κατοχής, ώστε
να μην υπάρχουν εμπόδια στην πρόσβαση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους
στις περιοχές με πόρους ζωτικής σημασίας για τα συμφέροντά τους
.

ΚΑΤΑΡΓΕΙ, δηλαδή, το αμερικανικό αυτοκρατορικό δόγμα την εθνική
κυριαρχία των κρατών και το διεθνές δίκαιο, διότι πάνω απ' όλα είναι το
«ζωτικό συμφέρον των ΗΠΑ» και τίποτε άλλο.

ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ να εξυπηρετηθεί αυτό το υπέρτατο συμφέρον,
τα αμερικανικά εφιαλτικά σενάρια προβλέπουν ακόμη και την εξαφάνιση
αντιφρονούντων λαών από προσώπου Γης, με τη χρησιμοποίηση
νέων αποτελεσματικών όπλων, χωρίς να αποκλείονται και τα πυρηνικά!"

Βλ.
ΗΠΑ: ΑΡΧΙΣΕ ο Γ' Παγκόσμιος, Ελευθεροτυπία, 13.12.2003
Αυτήκοος μάρτυρας η ΚΥΡΑ ΑΔΑΜ

.
Τις ημέρες αυτές ακούμε για τις αποκαλύψεις για τον πόλεμο στο Αφγανιστάν από την ιστοσελίδα WikiLeaks, (βλ. Οι αντάρτες των ΜΜΕ και "Κατατροπώνω Καθάρματα" ) και από τις οποίες εκτός των άλλων προκύπτουν τα ψεύδη των κρατούντων των ΗΠΑ για τα κίνητρα για τον πόλεμο στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και οι αποκρυβόμενοι θάνατοι αμάχων.

Η δημοσιοποίηση αυτή αποτελεί αναμφίβολα μια σημαντική συμβολή του ιδρυτή και των παραγόντων του ιστοτόπου αυτού στον αγώνα των συνειδητοποιημένων πολιτών κατά των εξουσιαστών του κόσμου μας και ίσως θά πρεπε να σκεφτούμε τρόπους να τους συμπαρασταθούμε στο ανθρωποκυνηγητό που έχει εξαπολυθεί εναντίον τους.
. .
Κατά τη γνώμη μου η μεγαλύτερη συμβολή του
ιστότοπου δεν είναι τόσο οι αποκαλύψεις του, αλλά ότι
καταδεικνύει για άλλη μια φορά τη δύναμη που έχει σήμερα το άτομο απέναντι στους εξουσιαστικούς μηχανισμούς.
Μια συνειδητοποίηση ιδιαίτερα σημαντική
για τη σημερινή εποχή και τους σκοτεινούς χρόνους που διαφαίνονται και η οποία βάλλεται συστηματικά.

Όσοι παρακολουθούν εναλλακτικές πηγές πληροφόρησης γνωρίζουν για το αιματοκύλισμα των αμάχων στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, ότι το 90% των θυμάτων στον πόλεμο στο Ιράκ από αεροπορικές επιδρομές και χερσαίες επιχειρήσεις είναι γυναίκες και παιδιά, βλ.Εδώ και ότι ο συνολικός αριθμός των θυμάτων ανέρχεται σε1.339.770, βλ. Εδώ.

Γνωρίζουν ότι τα μέσα μαζικής καταστροφής τα διαθέτουν και τα εξαπολύουν οι υποτιθέμενοι κυνηγοί τους, ότι, η ραδιενεργή μόλυνση από τα Αμερικανικά όπλα στο Ιράκ ΙΣΟΔΥΝΑΜΕΙ ΜΕ 250.000 ΒΟΜΒΕΣ ΣΑΝ ΑΥΤΗ ΣΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ, βλ. Radiation in Iraq Equals 250000 Nagasaki Bombs
και Uranium bombing in Iraq contaminates Europe, ότι ο Μπους καταδικάστηκε για εγκλήματα πολέμου και κατά της ανθρωπότητας από ειδικό δικαστήριο εγκλημάτων πολέμου στο ΤΟΚΥΟ για τη ραδιενεργή μόλυνση στο Αφγανιστάν από τα αμερικανικά όπλα, βλ. International Criminal Tribunal For Afghanistan at Tokyo
, και ότι από τη μόλυνση αυτή πεθαίνουν πολλοί άνθρωποι στο Αφγανιστάν, βλ. Εδώ.

Γνωρίζουν επίσης ότι οι λεγόμενοι μεγάλοι παίζουν διπλά παιχνίδια. Στηρίζουν και τις δύο πλευρές των διενέξεων για να κερδοσκοπούν.
Είναι γνωστό ότι οι λεγόμενοι διεθνείς δωρητές, ως επί το πλείστον Αμερικανοί, είναι οι χρηματοδότες των εχθρών τους Ταλιμπάν στο σύγχρονο πόλεμο στο Αφγανιστάν, βλ. Reuters -
Who is funding the Afghan Taliban? You don't want to know και ότι οι Αμερικανοί πληρώνουν τους Ταλιμπάν να τους προστατεύουν, βλ. How the US army protects its trucks – by paying the Taliban - Guardian 2009.
Και ότι αυτό συνέβαινε πάντα.΄
Στον
πρώτο και τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο Αμερικανοί τραπεζίτες χρηματοδοτούσαν και τις δύο πλευρές των εμπόλεμων βλ. http://www.apfn.org/apfn/reserve.htm
.

Όπως επίσης, είναι γνωστό ότι πολλοί, πάρα πολλοί, αμφισβητούν βάσιμα την επίσημη εκδοχή των γεγονότων στις 9/11 που δρομολόγησαν τους πολέμους στο Ιράκ και το Αφγανιστάν και αποτέλεσαν το άλλοθι για την κατάλυση βασικών ελευθεριών στον δυτικό κόσμο.

Εδώ και καιρό παρακολουθώ συνεχώς την ειδησεογραφία σχετικά με τα γεγονότα την 9η Σεπτεμβρίου 2001.
Δεν εννοώ την ειδησεογραφία για το θέμα από τα κατεστημένα ΜΜΕ γιατί απλά αυτή δεν υπάρχει.
Για το γεγονός που σημάδεψε τον αιώνα και δρομολόγησε τραγικά γεγονότα τα κατεστημένα ΜΜΕ τήρησαν σιγή ιχθύος.

Ούτε καν ανέφεραν ότι στις 9/11 στο κέντρο εμπορίου δεν κατέρρευσαν μόνον οι δύο πύργοι που χτυπήθηκαν από τα αεροπλάνα, αλλά και ένας τρίτος πύργος του συγκροτήματος, ένα κτίριο με 49 ορόφους γνωστό ως κτίριο 7 που δεν χτυπήθηκε από κανένα αεροπλάνο.

Η κατάρρευση του κτιρίου αυτού αγνοείται από την πλειονότητα των ανθρώπων ακόμη και στην ίδια την Αμερική.

Πέραν από τη γενικότερη ανάγκη μου ως ανθρώπου μέσα στον κόσμο αυτό να τον καταλάβω και να αποφασίσω τι στάση θα κρατήσω,
υπήρξαν και κάποιες συγκεκριμένες πληροφορίες που μου κίνησαν το ενδιαφέρον και την ανησυχία ότι
ίσως τα γεγονότα να μην ήταν έτσι όπως μας τα είπαν,
αν και την εποχή εκείνη αγνοούσα πολλές από τις πληροφορίες που μετέπειτα με έκαναν να είμαι επιφυλακτική για τις κατεστημένες απόψεις των ιστορικών γεγονότων.

Κάποιες από τις πληροφορίες ήταν:

  • Πρωτοσέλιδη δημοσίευση στην Ελευθεροτυπία αμέσως μετά τα γεγονότα στην οποία υπήρχε η φωτογραφία του πατέρα του Μοχάμεντ Άττα (ο οποίος φέρεται ως ο επικεφαλής αεροπειρατής) ο οποίος διαβεβαίωνε ότι αμέσως μετά την κατάρρευση των πύργων ο γιος του τον πήρε τηλέφωνο και του είπε ότι είναι καλά, αλλά δεν μπορεί να του πει που είναι.

Μετά τη δημοσίευση αυτή παντελής σιγή σε όλες τις εφημερίδες.
Διαβάζοντας τη συνέντευξη αυτή μου δημιουργήθηκε και το προφανές, νομίζω, ερώτημα:

  • Πως είναι δυνατόν μια χώρα στην οποία μπόρεσε να συμβεί μια τόσο αριστοτεχνική επιχείρηση η οποία προϋπόθετε την άλωση όλων των υπηρεσιών της ασφαλείας,
    μέσα σε ώρες μετά την επίθεση
    να είναι σε θέση να δώσει στην δημοσιότητα εκτενή λίστα των αεροπειρατών μαζί με τις φωτογραφίες τους, μολονότι κανείς απ΄αυτούς δεν υπήρχε στις λίστες επιβατών των αεροπλάνων που κατέλαβαν.

Έρωτήματα, επίσης μου δημιούργησε και το παρακάτω:

  • Στο διαδίκτυο υπήρχε η πληροφορία ότι στην ιστοσελίδα WCPO.com ενημερωτική για πτήσεις, καθυστερήσεις, κ.α υπήρχε ανακοίνωση με ημερομηνία 11 Σεπτεμβρίου 2001 για ακύρωση της πτήσης 175, της πτήσης που ανακοινώθηκε ότι ενέχετο στο χτύπημα των πύργων.
    Την ιστοσελίδα την επισκέφτηκα και είδα την ανακοίνωση.
    Λίγες ώρες μετά την γνωστοποίηση της ιστοσελίδας στο διαδίκτυο, η ανακοίνωση αφαιρέθηκε από την ιστοσελίδα.

Καθοριστική ήταν, επίσης και η παρακάτω παρατήρηση:

  • Όταν έγινε το δυστύχημα με το κυπριακό αεροπλάνο «Ήλιος»,
    άκουσα στα κανάλια για τη συνομιλία που είχε επιβάτης του αεροπλάνου με συγγενή
    του μέσω του κινητού του τηλεφώνου. Μετά έμαθα από τις εφημερίδες ότι στο
    συγγενή ασκήθηκε δίωξη γιατί εψεύδετο καθώς δεν ήταν δυνατή η επικοινωνία επιβάτη αεροπλάνου μέσω κινητού τηλεφώνου.

    Δεν διάβασα, όμως, κανένα σχόλιο στις εφημερίδες αυτές για τα τηλεφωνήματα μέσω κινητών τηλεφώνων των επιβατών των μοιραίων πτήσεων στις 9/11 από τα οποία πληροφορηθήκαμε για αεροπειρατές με ξύλινα σπαθιά, κλπ.
  • Τα παραπάνω είναι μερικά από τα στοιχεία που με έκαναν να αντιμετωπίζω με δυσπιστία την επίσημη εκδοχή των γεγονότων, όπως ειπώθηκε από την Αμερικανική κυβέρνηση και υιοθετήθηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ. (Κάποια άλλα στοιχεία έχουν παρατεθεί πέρυσι, τον καιρό των γεγονότων στο Ιράν, στην ανάρτηση: Πληροφορίες για τη Χώρα της Ελευθερίας..... ).

    Τελευταία, έρχονται στο φως συνεχώς και καινούργια στοιχεία που αποδομούν την επίσημη εκδοχή, αλλά και πληροφορίες ότι η αμφισβήτηση της επίσημης εκδοχής έχει τεθεί και στα κοινοβούλια αρκετών χωρών.

    Η φράση «Μια Ενδιαφέρουσα Ημέρα» στον τίτλο της ανάρτησης είναι η απάντηση που έδωσε το 2002 ο τότε πρόεδρος Μπους, ο υιός, όταν ρωτήθηκε για την 11/9.

    Ο πρόεδρος την ημέρα εκείνη επισκέφτηκε ένα δημοτικό σχολείο και παρακολούθησε μάθημα περί κατσίκας στο οποίο και συμμετείχε περιχαρής, αν και
    καθ΄οδόν προς το σχολείο είχε πληροφορηθεί για το πρώτο χτύπημα στον ένα πύργο.
    Όταν οι δημοσιογράφοι που τον περίμεναν έξω από το σχολείο πήγαν να τον ρωτήσουν για το γεγονός, τους απάντησε «αυτά τα λέμε αργότερα».
    Όταν ρωτήθηκε αργότερα για τη στάση του αυτή απάντησε ότι νόμιζε ότι το πρώτο χτύπημα ήταν ατύχημα.

    Στο παρακάτω σύντομο βίντεο από την επίσκεψή του στο σχολείο βλέπουμε κάποια στιγμή τον προσωπάρχη του να μπαίνει στην αίθουσα και να του ψυθιρίζει κάτι στο αυτί και να απομακρύνεται αμέσως χωρίς να περιμένει κάποια ανταπόκριση.


    http://www.youtube.com/watch?v=Rg5NvKpJfKE&feature=fvw

    Ο προσωπάρχης του σε συνέντευξή του λέει ότι του είπε:»Χτυπήθηκε και ο δεύτερος πύργος. Η Αμερική είναι υπό τρομοκρατικό χτύπημα" και ότι ο πρόεδρος αμέσως ευγενικά αποχώρησε, βλ. Εδώ .
    Ο πρόεδρος ήταν ο μοναδικός αρμόδιος για να δώσει εντολή για κατάρριψη των αεροπλάνων και το ελάχιστο που θα περίμενε κανείς ήταν να επικοινωνήσει αμέσως με τους υπεύθυνους για την εθνική ασφάλεια.

    Στο βίντεο, όμως, φαίνεται ότι ο πρόεδρος κάθε άλλο παρά ανησύχησε με την εξέλιξη. Συνέχισε να παρίσταται και να συμμετέχει στο μάθημα περί κατσίκας διαβάζοντας και σχετικό βιβλίο. Μετά το μάθημα συμμετείχε και σε εικοσάλεπτη εθιμοτυπική φωτογράφιση.

    Παρέμεινε στο σχολείο μη φοβούμενος ότι ενδεχόμενα θα μπορούσε να καταστεί στόχος, αφού η επίσκεψή του εκεί είχε προαναγγελθεί και ήταν ευρέως γνωστή, και χωρίς να ανησυχεί για την ασφάλεια των παιδιών τα οποία εξακολούθησαν να παραμένουν στο σχολείο και μετά την αποχώρησή του.

    Αρκετοί σχολιαστές διερωτούνται τι άραγε να είπε ο προσωπάρχης του στον Μπους καθώς, όπως προκύπτει από το βίντεο, ο χρόνος του ψιθυρίσματος, περίπου 2 δευτερόλεπτα, δεν αρκεί για να πει κανείς κανονικά τη φράση "
    A second plane has hit the tower, America is under attack." που ισχυρίζεται ο προσωπάρχης του και το επιβεβαίωσε και ο ίδιος ότι του είπε. Μπορεί να το διαπιστώσει και όποιος βλέπει το βίντεο.

    Περισσότερες πληροφορίες για εκείνη την "ενδιαφέρουσα ημέρα" του Μπους μπορεί να βρεί κανείς στο
    Killtown's: Was Bush complicit with the 9/11 attacks?
    .
    .
    Bλ. και
    - Η Εισβολή στο Αφγανιστάν και Πώς Γράφεται η Ιστορία
    - Κατασκευαστικοί Κολοσσοί και Πόλεμοι
    .