Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

4.6.10

Aν το Ισραήλ επιτεθεί στο Rachel Corrie οι Αξιωματούχοι του Διώκονται από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο - Ισραηλινοί Πολίτες Διαδηλώνουν

.
Τρεις από τους ακτιβιστές στο στολίσκο ελευθερίας
εξακολουθούν να αγνοούνται
.
" Πολλές από τις φωτογραφίες με ευρήματα στο στολίσκο είναι παλιές"
How Can They Be Trusted in ANY Investigation?
.

Ο Francis Boyle, καθηγητής Διεθνούς Δικαίου στο Πανεπιστήμιο του Illinois γράφει στο Call to Defend the Rachel Corrie οτι θα μπορούσε να αποτραπεί ισραηλινή επίθεση εναντίον του ιρλανδικού πλοίου Rachel Corrie που πλέει προς τη Γάζα και αναμένεται να φθάσει αύριο το πρωϊ, αν επικληθεί η εισαγγελία του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο είναι μόνιμο δικαστικό όργανο αρμόδιο για την ποινική δίωξη προσώπων για το έγκλημα της γενοκτονίας, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου.
.
Στο καταστατικό του στο άρθρο 12 (2), προβλέπει:
" Στην περίπτωση του άρθρου 13, παράγραφος (α) ή (c), το Δικαστήριο μπορεί να ασκήσει τη δικαιοδοσία του εάν ένα ή περισσότερα από τα εμπλεκόμενα κράτη έχουν επικυρώσει το παρόν καταστατικό ή έχουν αποδεχθεί την αρμοδιότητα του Δικαστηρίου σύμφωνα με την παράγραφο 3:(α) : Το κράτος στην επικράτεια του οποίου συνέβη η αξιόποινη συμπεριφορά ή, αν το έγκλημα διεπράχθη σε πλοίο ή αεροσκάφος, το κράτος τη σημαία του οποίου φέρει το εν λόγω πλοίο ή αεροσκάφος.....»Αν το ιρλανδικό πλοίο υποστεί επίθεση από το Ισραήλ μπορεί να ζητηθεί η δικαιοδοσία του δικαστηρίου δεδομένου ότι η Ιρλανδία είναι συμβαλλόμενο κράτος στο Καταστατικό του.
Η επίθεση του Ισραήλ συνιστά έγκλημα κατά της ανθρωπότητας λόγω δολοφονίας, φυλάκισης, βασανιστηρίων ή άλλων απάνθρωπων πράξεων βάσει του άρθρου 7 του Καταστατικού του Δικαστηρίου".


Ο πρωθυπουργός της Ιρλανδίας κάλεσε το Ισραήλ να επιτρέψει στο Rachel Corrie να περάσει μέσα από το στρατιωτικό αποκλεισμό της Γάζας και προειδοποίησε ότι θα υπάρξουν «οι πιο σοβαρές συνέπειες" αν θιγούν οι Ιρλανδοί πολίτες που επιβαίνουν στο πλοίο.
.
Στην ιστοσελίδα Just Foreign Policy υπάρχει κείμενο email για αποστολή στον αμερικανό πρόεδρο που ζητάει να κάνει δημόσια δήλωση και να απαιτήσει την ασφαλή διέλευση του πλοίου.
Ανάμεσα στους νεκρούς από την επίθεση στο στολίσκο της ελευθερίας είναι και ο Αμερικανός Furkan Dogan, δκαεννέα ετών.με τέσσερις σφαίρες στο κεφάλι.
.
Στο παρακάτω βίντεο http://www.youtube.com/watch?v=57vvS3HKbLI φαίνονται πολίτες του Ισραήλ που διαδήλωσαν σε πολλά μέρη και καταδίκασαν τη σφαγή στο στολίσκο της ελευθερίας και τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Γάζας. Φώναζαν κατά του φασισμού της κυβέρνησής τους.
Οι διαδηλώσεις αυτές παρουσιάστηκαν μόνο από ένα εναλλακτικό κανάλι Δεν ειπώθηκε τίποτα στα επίσημα κανάλια.