Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

28.4.10

Τα Ελληνικά Καυσόξυλα και οι Ξένοι Πυρπολητές – Αμερικανικό Κογκρέσο, Τρισέ, οι Ηθικοί Αυτουργοί. Να Αποζημιώσουν

.
Tell Your Senators:
Greek Citizens Demand Compensation from US. Congress
for Damages due to Wall Street Economical War
(Πέστε στους Γερουσιαστές σας:
Οι Έλληνες Πολίτες Απαιτούν Αποζημίωση για τις Ζημιές
από τον Οικονομικό Πόλεμο της Wall Street)
Πρόταση για εικόνα και κείμενο σε πανώ και αφίσες
υποδοχής και κατευόδιου ΔΝΤ και ξένων ΜΜΕ, βλ. Εδώ και Εδώ
.
.
Φυσικά και το δάσος της ελληνικής οικονομίας είναι γεμάτο καυσόξυλα.
Φυσικά και οι ευθύνες για τη συσσώρευσή τους είναι μεγάλες και όχι μόνον των Ελλήνων πολιτικών.
Αλλά και των κάθε είδους Ελλήνων μεγαλοσχημόνων που τους εκβιάζουν για να διαιωνίζουν τις αισχημοσύνες τους.
Μεγαλοεπιχειρηματιών που χρησιμοποιούν τους εργαζόμενους ως ασπίδα, που επικαλούνται απολύσεις για να εισφοροκλέπτουν και να φοροδιαφεύγουν, βλ. Ενα δισ. τον χρόνο «κρατούν» από το ΙΚΑ επιχειρηματίες (αναφέρεται σε ποσά που έχουν παρακρατηθεί από μισθούς εργαζομένων, όχι αυτά από την ανασφάλιστη εργασία).
Μεγαλοεπιχειρηματιών που στο όνομα της διατήρησης των θέσεων εργασίας λαμβάνουν κρατική επιδότηση και την κάνουν σε γειτονικές χώρες μαζί με την επιδότηση.

Αλλά τώρα δεν είναι η ώρα για τον καταλογισμό αυτό.
Γιατί τώρα συντελείται εμπρησμός και δεν είναι ώρα να μιλάμε για τα καυσόξυλα.
Δεν είναι η ώρα για το ποιος τα συσσώρευσε και ποιος δεν τα μάζεψε.
Και γιατί ο καθένας μας που τά βλεπε στη δουλειά του και στη γειτονιά του έκανε τον μώκο και περίμενε τον "μπαμπά" να κάνει τη βρώμικη δουλειά.

Τώρα το δάσος της ελληνικής οικονομίας είναι στις φλόγες, πυρπολείται.
Είναι πυρπόληση. Δεν είναι αυτοανάφλεξη.

Δεν πήραν μόνα τους φωτιά τα καυσόξυλα, όπως μοχθούν ολημερίς να μας πείσουν τα μεγαλοκανάλια με τους μεγαλοδιαπλεκόμενους ιδιοκτήτες τους και μεγαλοϋπαλλήλους τους που αποτελούν μερικά από τα πιο έφλεκτα καυσόξυλα της ελληνικής κοινωνίας, βλ. Οι 150 οφειλέτες του ΙΚΑ και των ταμείων Τύπου ("Το ποσό των 90 εκατομμυρίων ευρώ προσεγγίζει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των έξι ταμείων που εμπλέκονται στον χώρο των ΜΜΕ, το ανεξόφλητο χρέος ραδιοτηλεοπτικών σταθμών και εφημερίδων στους φορείς").
Τα μεγαλοκανάλια που επιδίδονται σε μια ακόμη εκστρατεία παραπληροφόρησης σαν αυτήν του τρομοκράτη ιού και των καλών φαρμακοβιομηχανιών στην άλλη κατασκευασμένη κρίση της λεγόμενης πανδημίας.

Η πυρπόληση έγινε από ξένους.

Τους εμπρηστές με τις δάδες στο χέρι να περιφέρονται και να βάζουν φωτιές τους έπιασαν επ΄ αυτοφόρω οι μυστικές υπηρεσίες της Ισπανίας που φοβήθηκαν ότι θα αποθρασυνθούν και θα πυρπολήσουν και το δικό τους δάσος.

Τους κατονόμασε η Γαλλίδα υπουργός οικονομικών.

Είναι οι πυρπολητές της Wall Street και των οίκων αξιολόγησης που συνεχίζουν απτόητοι το θεάρεστο έργο τους.
Χθες βράδυ έβαλαν μια από τις τελευταίες τους πινελιές. Υποβάθμισαν ξανά τα ελληνικά ομόλογα.
Λειτουργούν με σχέδιο και οργάνωση, επωφελούμενοι από τον άνεμο.
Γνωρίζουν ότι με την υποβάθμιση αυτή τα ελληνικά ομόλογα θα μείνουν στα αζήτητα.
Οι αγοραστές οργανισμοί δεσμεύονται από τα καταστατικά τους και δεν μπορούν να τα αγοράσουν.
Μπορούν να αγοράζουν της Κολομβίας, του διαλυόμενου Πακιστάν, αλλά όχι της Ευρωπαϊκής Ελλάδας,

.
Η Ελλάδα με συνολικό χρέος, δημόσιο και ιδιωτικό, στο 180% του ΑΕΠ, κατά πολύ μικρότερο από το 370% της Βρετανίας, το 200% της Φιλανδίας (χώρας του Όλι Ρεν) και του 190% της Γερμανίας, βλ. Κι όμως, η Ελλάδα έχει μέλλον! και την τεράστια δημόσια περιουσία και τους μοναδικούς φυσικούς πόρους αναγορεύεται ως η πιο υπερχρεωμένη και πρώτη υπό χρεοκοπία χώρα.

Είναι τα νέα μαθηματικά της Wall Street και της κομπανίας της.
Τα μαθηματικά που ενστερνίζονται και οι εγχώριοι αναλυτές των αυτοαποκαλούμενων σοβαρών καναλιών στις βραδυνές τους παραστάσεις.

Τα άλλα μαθηματικά, όμως, άλλα λένε.
Είναι οι ΗΠΑ που κατέχουν
τα πρωτεία,
όπως με ιδιαίτερη σαφήνεια αποδεικνύεται στο άρθρο It Is Now Mathematically Impossible To Pay Off The U.S. National Debt (είναι τώρα μαθηματικά αδύνατο να αποπληρωθεί το χρέος των ΗΠΑ). To χρέος των ΗΠΑ είναι 600% του ΑΕΠ, βλ. Marc Faber: US Debt-to-GDP 600%, The Whole Thing Will Collapse
Και δεν είναι το μόνο. Είναι πληθώρα.
Οι έλληνες αναλυτές των μεγαλοκαναλιών δεν τα παίρνουν είδηση;
Διαβάζουν τα μαθήματά τους για τις εξετάσεις τους;

Συνήθως, όμως, πίσω από τους εμπρηστές οικοπεδοφάγους, βρίσκονται κι άλλοι με άλλους απώτερους σκοπούς.
Είναι αυτοί που διευκολύνουν το έργο των εμπρηστών ή στρέφουν το βλέμμα από την άλλη μεριά για να δράσουν ανενόχλητοι.
Είναι οι ηθικοί αυτουργοί.

Οικονομολόγοι διεθνούς κύρους επισημαίνουν τον καθοριστικό ρόλο του Ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη που άνοιξε την κερκόπορτα στο αλισβερίσι των πυρομανών με την αρχική δήλωσή του ότι η κεντρική τράπεζα δεν θα δέχεται ελληνικά ομόλογα, βλ. Στίγκλιτς: Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να ματώσει.(Αφού έδωσε το έναυσμα, μετά την ανακάλεσε και εμφανίστηκε ανησυχών).

Διεθνείς αναλυτές και Γερμανοί αξιωματούχοι καταλογίζουν στη Γερμανίδα καγκελάριο ότι με τις παλινωδίες της, τις δηλώσεις της και τις άλλες μεθοδεύσεις της έπαιξε το παιχνίδι των πυρομανών.

Στην προηγούμενη ανάρτηση είδαμε την πλήρη αδράνεια των ελεγκτικών μηχανισμών των ΗΠΑ να ελέγξουν τα επαίσχυντα παιχνίδια των μεγαλοεταιριών της Wall Street.
Είχαν επίσημες καταγγελίες από μυστικές υπηρεσίες και Ευρωπαίους αξιωματούχους και δεν έπραξαν τα νόμιμα.

Στην Ιρλανδία οι ζημιές που προκλήθηκαν σε άλλες χώρες από τα καμώματα των τραπεζών τους αποζημιώθηκαν από το κράτος.
Το κράτος της Ιρλανδίας αποζημίωσε τους ξένους που υπέστησαν βλάβη γιατί είχε την ευθύνη της καλής λειτουργίας τους και δεν το έπραξε.

Την ευθύνη για τη λειτουργία των πυρομανών της Wall Street έχει το αμερικανικό κογκρέσο.
Δεν έκανε καλά τη δουλειά του και πρέπει να αποζημιώσει τη χώρα που έβλαψαν οι προστατευόμενοί του.

Αμερικανικό κογκρέσο, Τρισέ και Μέρκελ να αποζημιώσουν τους Ελληνες πολίτες.

Σε ένα αυτοκινητικό ατύχημα, ο κάτοχος του αυτοκινήτου υποχρεούται να αποζημιώσει για βλάβες, διαφυγόντα κέρδη και ψυχική οδύνη, ακόμα κι αν δεν ήταν στο χέρι του να το αποφύγει.

Σ΄αυτούς που βαρύνονται με εσκεμμένη πρόκληση βαρύτατης βλάβης για ίδιο όφελος και ανομολόγητους σκοπούς και ασχημόνησαν με το θύμα τους δεν θάπρεπε να κατατεθεί αγωγή για αποζημίωση;
Αποζημίωση για αποκατάσταση βλάβης, διαφυγόντα κέρδη και ψυχική οδύνη ενός ολόκληρου λαού που καθηλώθηκε να παρακολουθεί να τον πυροβολούν και να εκστασιάζονται και να βυσομανούν με την πτώση του;

Για το ποινικό μέρος της υπόθεσης θα αναφερθούμε σε άλλη ανάρτηση.

Για μια ακόμη φορά:
Οι Έλληνες νομικοί, οι Έλληνες δικασστές, γιατί σιωπούν;

Οι κυβερνήσεις δεσμεύονται με φανερές και μυστικές συμφωνίες.
Οι ενέργειες τους επισύρουν αντίποινα.
Στο σημερινό σκοτεινό κόσμο της διπλωματίας των μυστικών υπηρεσιών οι κινήσεις τους είναι περιορισμένες.

Οι επαγγελματικοί σύλλογοι των νομικών, μέλη ισχυρότατων διεθνών οργανισμών, γιατί ποιούν τη νήσσα;
.
Προσθήκη 21.5.10
.
Στις 9 Απριλίου κατατέθηκε στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά δύο Ελλήνων πολιτών, του Γ. Νούλα, Δικηγόρου και Κ. Τόμπρα, Οικονομολόγου- Ασφαλιστή, κατά των κερδοσκόπων που με τις πράξεις τους και τις παραλείψεις τους χειραγώγησαν το Δημόσιο Χρέος της Ελλάδος και ζημίωσαν το Ελληνικό Δημόσιο, τους Έλληνες Πολίτες και τα Φορολογούμενα στην Ελλάδα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα.
.
Η αναφορά αυτή, η οποία αποσιωπήθηκε από τα κατεστημένα ΜΜΕ (αλλά περιέργως και τα λίγα ενημερωτικά ιστολόγια που την ανέφεραν δεν την σχολίασαν και δεν έδωσαν συνέχεια), έγινε γνωστή από την ηλεκτρονική εφημερίδα stifora.gr με ανάρτησή της με τίτλο Διαβάστε ποιοι και γιατί κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά .
.
Στη μηνυτήρια αναφορά που μπορεί κανείς να διαβάσει σε pdf εδώ, μεταξύ αυτών που καταγγέλλονται είναι η Τράπεζα της Γερμανίας και οι ελληνικές τράπεζες: Εθνική, Εurobank, Αlfabank, Πειραιώς, Αγροτική, Εμπορική και Ταχυδρομικό ταμιευτήριο.
.
Στην αναφορά δεν συμπεριλαμβάνεται και η Κεντρική Τράπεζα της Ελλάδας οι ευθύνες της οποίας έχουν καταδειχθεί ιδιαίτερα από το ιστολόγιο Techie Chan, βλ. Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος σε ταλιράκια και Λασπωμένα ευρώ
..