Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

23.4.10

Το Ελληνικό «Πρόβλημα» και το Ευρωπαϊκό Όραμα – Εικόνες που Δε θα Ήθελαν να Δούμε

.
• «Τα κράτη-μέλη προωθούν την ανταλλαγή εργαζόμενων νέων (ΙΙΙ.20)....
• Για την ανάπτυξη των ανθρώπινων πόρων (ΙΙΙΙ.103)…
• Να προάγουν τη δημιουργία εξειδικευμένου, και ευπροσάρμοστου
εργατικού δυναμικού ανταποκρινόμενου στις εξελίξεις της οικονομίας…
• Γεωγραφική και επαγγελματική κινητικότητα των εργαζόμενων για την
προσαρμογή τους στις μεταλλαγές της βιομηχανίας (ΙΙΙ.103)....
.
Ευρωπαϊκό Σύνταγμα


Σήμερα έγινε η επίσημη αίτηση για τη λεγόμενη ευρωπαϊκή στήριξη της χώρας η οποία υλοποιείται μέσω του αμερικανικού οργανισμού του ΔΝΤ.
.
Οι εταίροι δηλώνουν ότι η αιτία για το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα και την παρέμβαση αυτή είναι το σπάταλο ελληνικό κράτος και η μεγάλη διαφθορά πολιτών και πολιτικών.
Τις αιτιάσεις αυτές των εταίρων ενστερνίζονται εκτός από τα διεθνή ΜΜΕ και τα εγχώρια ΜΜΕ και αρκετά ιστολόγια.
.
Αλλά, όπως σχολιάζει ο Κ. Βεργόπουλος στο άρθρο του http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=135822, το ελληνικό κράτος είναι το φθηνότερο στην Ευρώπη.
Κοστίζει στη χώρα μας 17,3% του ΑΕΠ, στη Γερμανία 19,9%, στη Γαλλία 24%, στη Βρετανία 23,7%, στην ευρωζώνη 21,8%.
Στο ίδιο συμπέρασμα συνηγορούν και τα παρακάτω στοιχεία έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο «Έψιλον» της «Ελευθεροτυπίας» στις 27.9.2009:
.
ΧΩΡΑ .....ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ..........ΑΡΙΘΜΟΣ Δ.Υ......%.......ΒΑΣΙΚΟΣ ΜΙΣΘΟΣ
Ελλάδα.....11.257.285.......................741.148.........6,58%..................711 Γαλλία......64.351.000....................5.269.000.........8,8%..................1.341
Βρετανία...61.113.205....................5.842.000........9,56%.................1.010
Δανία.........5.519.441........................894.400.......16,2%..................2.154
.
Το ζήτημα της μεγάλης διαφθοράς στη χώρα μας δεν μπορεί, προφανώς, να το αμφισβητήσει κανείς.
Από την εργασιακή εμπειρία μου στο δημόσιο, στον τομέα της τεχνικής εκπαίδευσης, γνωρίζω από πρώτο χέρι το μέγεθος της διαφθοράς αυτής,
αλλά γνωρίζω, επίσης, ότι αρκετές φορές οι φανατικοί κατήγοροί της είναι οι κατ΄εξοχήν ενεχόμενοι σ΄αυτήν, βλ. Οι Τιμητές των Πάντων και το Αντικαθρέφτισμα.
Αρκεί κανείς να παρατηρήσει τους τηλεαστέρες να κατακεραυνώνουν τα κακώς κείμενα εκτός απ΄αυτά των ιδίων και των καναλαρχών τους
και τους εκάστοτε πανεπιστημιακούς προσκεκλημένους τους να επικρίνουν την αναξιοκρατία και τα κακώς κείμενα χωρίς να αναφέρουν λέξη για τα του οίκου τους, βλ. Επιστημονοκρατία ΙΙ..
.
Είναι, όμως, η διαφθορά αυτή η πραγματική αιτία του σημερινού προβλήματος;
Κατά πόσο η επίκλησή της την ώρα αυτή εξυπηρετεί την εύρεση λύσης;
.
Μήπως αποτελεί προπέτασμα καπνού για τη συσκότιση της πραγματικής αιτίας του λεγόμενου ελληνικού προβλήματος;
.
Όπως και με την πρόσφατη κρίση της λεγόμενης πανδημίας, υπάρχει πράγματι ο ιός της γρίπης, (εν προκειμένω η διαφθορά και κακοδιαχείρηση), αλλά ο καθολικός εμβολιασμός που επεχειρήθηκε, (εν προκειμένω τα κατασταλτικά μέτρα κατά των εργαζομένων που ετοιμάζονται), υπέκρυπτε μιαν άλλη κρυφή ατζέντα που ήρθε στο φως χάρις στις αποκαλύψεις μέσω αρκετών ιστολογίων.
.
Όπως σχολιάστηκε στο Oι Eυκαιρίες της Οικονομικής Κρίσης- Η Αποκαλυπτική της Φύση, η αποκάλυψη της κρυφής ατζέντας, ίσως, θάπρεπε να είναι ο ρόλος των ιστολογίων και σ΄αυτή την κρίση που διερχόμαστε και όχι η ενίσχυση του κλίματος αλληλοκατηγοριών και φόβου που καλλιεργείται για μια άλλη φορά από τα κατεστημένα ΜΜΕ.

Ιστοσελίδες σε ΗΠΑ, Βρετανία, Ιταλία Δανία ακόμη και στη Γερμανία βρίθουν αναλύσεων για την αδυναμία αποπληρωμής του χρέους των χωρών αυτών, βλ. It Is Now Mathematically Impossible To Pay Off The U.S. National Debt (είναι τώρα μαθηματικά αδύνατο να αποπληρωθεί το χρέος των ΗΠΑ).
.
Γιατί η αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της Ελλάδας μονοπωλεί αυτόν τον καιρό τα κατεστημένα εγχώρια και διεθνή ΜΜΕ;.
Και μάλιστα την εποχή που έχει πια γίνει γνωστό ότι:
η διόγκωση του χρέους των κρατών, όπως κι αυτού των επιχειρήσεων και των πολιτών, είναι ο τρόπος με τον οποίο οι τραπεζίτες, (οι τελευταίως αποκαλούμενοι και banksters από το bankers και γκάνγκστερς) ασκούν το επάγγελμά τους, την αεριτσίδικη τοκογλυφία τους, βλ. Money as Dept - Greek Subtitles (Το χρήμα ως χρέος) και Το τραπεζικό σύστημα για αρχάριους.

Γιατί χώρες, όπως η Ιρλανδία και η Ισλανδία οι οποίες δεν βαρύνονταν με τα «ελληνικά κουσούρια» και χώρες όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία και αρκετές από τις χώρες της ανατολικής Ευρώπης βρέθηκαν και βρίσκονται στην ίδια περίπου θέση με την Ελλάδα στα δημοσιονομικά τους μεγέθη και οδηγήθηκαν ή θα οδηγηθούν, όπως ήδη έχει προβλεφθεί από πολλούς ειδήμονες, στην ευρωπαϊκή αμερικανογενή «εξυγίανσή» τους ;

Κοινός παρανομαστής σε όλες αυτές τις προβληματικές χώρες είναι η ξαφνική άνοδος των λεγόμενων σπρεντς και η αδυναμία δανεισμού τους.

Καθημερινά έρχονται στη δημοσιότητα οι μέθοδοι με τις οποίες μεθοδεύεται η αύξηση αυτή των σπρεντς με τη συμπαιγνία επενδυτικών τραπεζών, βλ. Goldman Sachs και των εξαγοραζόμενων απ΄αυτές οίκων αξιολόγησης , βλ. Τα κέφια των τραπεζών έκαναν οι οίκοι αξιολόγησης , των λεγόμενων γενικώς κερδοσκόπων, αγορών, κ.λ.π.

Λιγότερο γνωστές κρατούνται οι μεθοδεύσεις της ελληνικής κεντρικής τράπεζας που συνετέλεσαν στην εκτίναξη των σπρεντς, βλ. Το έγκλημα της Τράπεζας της Ελλάδος και Σπρέντ στο ψωμί τους.

Και ακόμη λιγότερο ασχολίαστη παραμένει η σημαντική επίπτωση από τους χειρισμούς της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας και τις εμπρηστικές δηλώσεις των Ευρωπαίων αξιωματούχων που εντοπίζονται στο άρθρο Στίγκλιτς: Η Ευρώπη δεν πρέπει να αφήσει την Ελλάδα να ματώσει καθώς και από την διαιωνιζόμενη, αόριστη και παλινωδούσα διαδικασία της λεγόμενης ευρωπαϊκής στήριξης που κρατούσε και συνεχίζει να κρατά συνεχώς στην επικαιρότητα το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα.

Το κείμενο στον υπότιτλο της ανάρτησης είναι από το Ευρωπαϊκό σύνταγμα.
Είναι απόσπασμα από τις διατάξεις που προβλέπονται για τις εργασιακές σχέσεις, το χυδαίο λεξιλόγιό με το οποίο προετοιμάζουν οι εταίροι τους πολίτες τους ως ανταλλασσόμενα αγαθά στην υπηρεσία των αγορών, βλ. Ο Άνθρωπος ως Ανταλλασσόμενο Αγαθό.

Στο ευρωπαϊκό αυτό όραμα των Ευρωπαίων εταίρων για την ανάπτυξη και την άνθιση των αγορών ίσως θάπρεπε να εστιάσουμε και να αναζητήσουμε τις αιτίες για τα δεινά που μας επιφυλάσσουν στους λαούς της Ευρώπης, βλ. Για ποιόν κάνουμε τις θυσίες.

Σκηνές από την υλοποίηση του οράματος αυτού μας έρχονται από την Κομμουνιστική Κίνα με τους υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης που αποτελούν το όραμα των Ευρωπαίων εταίρων.

Η φωτογραφία κάτω από τον τίτλο είναι από προχθεσινό άρθρο στη Daily Mail με τίτλο The Images Microsoft Does Not Want You to See. TOO tired to stay awake, the Chinese workers earning just 34p an hour ( Εικόνες που δεν θα ήθελε να δείτε η Microsoft .Πολύ κουρασμένοι για να μείνουν ξύπνιοι, οι Κινέζοι εργαζόμενοι που κερδίζουν μόλις 34 πέννες (0,40 ευρώ) την ώρα).
.
Αναφέρεται στους εργαζόμενους των εργοστασίων KYE στην Κίνα που κατασκευάζουν ποντίκια και κάμερες για τους υπολογιστές της Microsoft, της Hewlett-Packard, της Samsung, της Foxconn, της Acer, της Logitech και της Asus οι οποίοι στη δεκάλεπτη διακοπή της 15ωρης βάρδιάς τους δεν αντέχουν και κοιμούνται στους πάγκους εργασίας τους.
Οι εργαζόμενοι, ως επί το πλείστον γυναίκες ηλικίας 18 έως 25 ετών (πολλές από τις οποίες πέφτουν θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης) εργάζονται από τις 7.45 π.μ έως 10:55 μ.μ, έξι ή επτά ημέρες την εβδομάδα. .
Πληρώνονται 0,40 ευρώ την ώρα. .
Εργάζονται 1000 εργαζόμενοι μέσα σε ένα χώρο εμβαδού 105ft σε θερμοκρασία 86f κάνοντας συνεχώς την ίδια μηχανική κίνηση, χωρίς να μπορούν να μιλήσουν ή να ακούνε μουσική.

Τρώνε υποχρεωτικά τα φτωχά φαγητά από την καντίνα του εργοστασίου, δεν επιτρέπεται να πάνε στην τουαλέτα όσο διαρκεί η βάρδιά τους, κοιμούνται σε κοιτώνες του εργοστασίου, 14 εργαζόμενοι στο ίδιο δωμάτιο, πάνω σε σανίδες κόντρα πλακέ και ως ντους έχουν ένα κουβά και ένα σφουγγάρι.
.
Μήπως ήρθε η ώρα να εστιάσουμε στο τι μπορούμε να κάνουμε για να εμποδίσουμε το όραμα αυτό των εταίρων και να απελευθερώσουμε τους ανθρώπους που ήδη το βιώνουν στο πετσί τους;
.