Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

4.3.10

Αγαπητοί Νομικοί, Μήπως Εσείς που τους τα Φτιάξατε να τους τα Ξεφτιάχνατε;

.
«Φομάμαι ότι δεν θα άρεσε στους κοινούς πολίτες να τους ειπωθεί ότι
οι τράπεζες μπορούν και το κάνουν, να δημιουργούν και να
καταστρέφουν χρήμα. Και ότι αυτοί που διευθύνουν το χρηματοπιστωτικό
σύστημα ενός έθνους κατευθύνουν την πολιτική των κυβερνήσεων και
κρατούν στη χούφτα τους τη μοίρα των ανθρώπων»
Reginald McKenna, τέως διευθυντής της τράπεζας Midland του Λονδίνου

Πιστεύω ότι τα τραπεζικά ιδρύματα είναι πιο επικίνδυνα από
τους μόνιμους στρατούς και ότι το δικαίωμα έκδοσης χρημάτων
πρέπει να αφαιρεθεί από τις τράπεζες και να δοθεί
στις κυβερνήσεις στις οποίες ανήκει"
Thomas Jefferson, πρόεδρος HΠΑ.
.
Έχουμε Πόλεμο μας είπε ο πρωθυπουργός και πρέπει να καταθέσουμε τα χρυσαφικά και τα ασημικά του 14ου και 13ου μισθού για να φτιάξουμε βόλια να κατατροπώσουμε τον εχθρό.

Δεν τον κατονόμασε τον εχθρό. Τον υπέδειξε μόνον.
Θα σταθούμε, είπε απέναντι σ αυτούς που πλούτισαν με το αίμα του λαού.

Γιαυτό, αυτούς δεν τους κάλεσε να παραδώσουν τα χρυσαφικά τους και τα ασημικά τους.

Μόνον, κύριε πρωθυπουργέ μας, εμείς δεν έχουμε χρυσαφικά, ούτε ασημικά.
Χάλκινα και μαντεμένια είναι τα κοσμήματα στο λαιμό και ως γνωστό σεντούκια δεν έχει ο μισθωτός.
Για ρίξτε μια ματιά στα σεντούκια του εχθρού, για δέστε πώς λάμπει ο χρυσός στους λαιμούς;

Πριν λίγο καιρό το βλέπατε και μας το λέγατε.
Πάγωμα ή περικοπή μισθών, λέγατε, θα ζημιώσει και δεν θα βοηθήσει.
Αύξηση του ΦΠΑ δεν αποδίδει, είχε, επίσης, πει και ο υπαρχηγός σας των οικονομικών.

Ποιος σας αναγκάζει τώρα να βλέπετε χαλκό και να μας λέτε ότι είναι χρυσός;

Κύριε πρωθυπουργέ, ομολογώ ότι σας συμπάθησα
όταν αυτές τις ημέρες παρακολουθώντας σε κάποιο κανάλι παλιά μαυρόασπρη ταινία με τους ανεπανάληπτους Αυλωνίτη-Σταυρίδη και Γκιωνάκη
παρεμβλήθηκε διαφήμιση τηλεοπτικής παράστασης σύγχρονου γελωτοποιού που σας έδειχνε μικροσκοπικό καβάλα σε πελώρια μπανάνα και τον προκάτοχό σας γίγαντα με ύφος σοφού να ρωτά τον επίσης γίγαντα πρώην εσωκομματικό σας αντίπαλο " Που το βρήκες αυτό το φρούτο".

Αλλά κάτι μου λέει ότι σας κρατά παραμάσχαλα ο εχθρός και δεν μπορώ να σας εμπιστευτώ.
Θα οργανώσουμε λοιπόν την άμυνά μας χωρίς εσάς.

Και δεν θα το κάνουμε μόνον για μας και τα παιδιά μας.
Αλλά και γι αυτούς που χρόνια τώρα παρακολουθούσαμε να τους αποτελειώνει ο ίδιος εχθρός και λέγαμε είναι μακρυά, τι μας νοιάζει εμάς.

Τώρα, όμως, πήραμε μια μικρή γεύση πως είναι να σε αδικούν κατάφωρα και να σε εμπαίζουν κι από πάνω, και ίσως είναι καιρός να κάνουμε κάτι και γι αυτούς.

Η μάχη είναι άνιση, το ξέρουμε.
Γιαυτό, χρειάζεται αιφνιδιασμός
Να χτυπήσουμε τον εχθρό εκεί που δεν το περιμένει με βόλια που δεν τα ξέρει.

Χρόνια τώρα μόχθησε να μας απασχολεί με μεγαλοστομίες και τσιτάτα και μας έβαλε να επιτηρεί και να κατηγορεί ο ένας τον άλλο και τόπαιζε αυτός φιλάνθρωπος και ανθρωπιστής.

Το μαρτυρούν ο ένας στον άλλο:
«Διαιρώντας τους ψηφοφόρους μέσω του πολιτικού συστήματος των κομμάτων, μπορούμε να τους κάνουμε να σπαταλούν την ενεργειά τους σε θέματα άνευ σημασίας. ‘Ετσι μπορούμε να εξασφαλίσουμε για μας αυτό που έχει τόσο καλά σχεδιαστεί και επιτευχθεί….Οι λίγοι που μπορούν να καταλάβουν το σύστημα ή θα ενδιαφέρονται τόσο για τα κέρδη τους ή θα εξαρτώνται τόσο από τις εύνοιές του, ώστε δεν θα υπάρξει αντίσταση από αυτή την τάξη.
Από την άλλη, η μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων δεν είναι σε θέση να κατανοήσει τα τρομερά πλεονεκτήματα που παίρνει το κεφάλαιο από το σύστημα και θα φέρουν το ζυγό τους χωρίς διαμαρτυρία και χωρίς καν να υποψιάζονται ότι το σύστημα είναι εχθρικό για τα συμφέροντά τους».USA Banker's Magazine, August 25,1924

Ας ξαναφτιάξουμε λοιπόν από την αρχή την άμυνά μας και ας επιχειρήσουμε όλοι μαζί.
Όλοι οι παλιοί σχηματισμοί έχουν πια αχρηστευτεί και αλωθεί, ήταν μιας άλλης εποχής.

Ας δημιουργήσουμε έναν νέο συνασπισμό όλων των απλών πολιτών κι ας χτυπήσουμε εκεί που πράγματι τον πονάει, κατ΄ευθείαν στην καρδιά κι όχι περιφερειακά.
Κατ΄ευθείαν στους ναούς του.

Για αρχή:
1. Ας αποκλείσουμε συμβολικά τη Eurobank σε κάθε γειτονιά, ας μοιράσουμε φυλλάδια στους περαστικούς, λέγοντάς τους σύντομα και παραστατικά ποια είναι στην πραγματικότητα η δουλειά του εχθρού.
(ΟΙ ίδιοι οι υπάλληλοί του λίγα χρόνια πριν, σε κινητοποίησή τους όταν πια είχε εδραιωθεί η κυριαρχία του και άρχιζε να τους αφαιρεί τα ειδικά προνόμια με τα οποία εξαγόραζε τη σιωπή τους, κυκλοφόρησαν αφίσες δείχνοντας τον ως βρυκόλακα εν δράσει).
.
2. Ας μαζέψουμε υπογραφές με αίτημα:
- Πίσω στους πολίτες τα δις «διάσωσης» των τραπεζών
- Πίσω στα ταμεία οι χαμένοι τόκοι από τα αποθεματικά τους στα κιτάπια των τραπεζών (1)
- Πίσω στο ΙΚΑ τα δισεκατομμύρια από τις χαριστικές ρυθμίσεις στο ασφαλιστικό των τραπεζών (2)
- Πίσω στα ταμεία τα δις από τις παράλογες φοροαπαλλαγές των τραπεζών
- Στα ταμεία πρόστιμα των «φίλων» τραπεζών για εξαπάτηση πολιτών από τηλεοράσεις, ραδιόφωνα και εφημερίδες
- Δραστικές περικοπές των εκατομμυρίων των απολαβών του Έλληνα Κεντρικού Τραπεζίτη
- Αναθεώρηση του ρόλου και της νομιμότητας των τραπεζών διεθνώς

Και μετά, ας καλέσουμε αυτούς που χρόνια τώρα τον υπηρέτησαν και του επέτρεψαν να γιγαντωθεί, (Δικηγορία: Η Σύγχρονη Μάστιγα;) χωρίς ίσως και οι ίδιοι να υποψιάζονται τι τέρας έθρευαν και μεγάλωναν, να συνενωθούν και να αναλάβουν να τον αποδομήσουν.

Ας καλέσουμε τους αγαπητούς νομικούς, δικηγόρους και δικαστικούς.

Μέρες τώρα ακούμε να μας λένε για τον αδύναμο κρίκο που απειλεί την ευρωζώνη.
Μας λένε ότι η Ελλάδα με αμελητέα συμβολή στην οικονομική πίτα απειλεί τους κολοσσούς της ευρωζώνης.

Ας εντοπίσουμε λοιπόν τον αδύνατο κρίκο του εχθρού κι ας χτυπήσουμε εκεί (3), (4), (5).

Ο Σκύθης ηγεμόνας Ανάχαρσις είχε μιλήσει για τους νόμους ως δίχτυα που πιάνουν στον ιστό τους τους μικρούς και αφήνουν να σχίσουν τον ιστό και να ξεφύγουν οι μεγάλοι.

Οι αγαπητοί νομικοί γνωρίζουν που σχίστηκε ο ιστός. Μήπως, να τον μαντάρουν; _____________________________
1. Σε εποχές διψήφιων επιτοκίων καταθέσεων τα ταμεία κατέθεταν άτοκα τα τεράστια αποθεματικά τους στις τράπεζες. Αν κάποιος παραβιάσει μια τράπεζα και μου δώσει τα κλοπιμαία οι δικαστές θα με εγκλείσουν ως κλεπταποδόχο και συνένοχο. Τις τράπεζες όταν αποδέχονται τα κλοπιμαία που τους παραχωρούν οι εκάστοτε πολιτικές εξουσίες γιατί δεν τις καταδικάζουν ως κλεπταποδόχους.

2. Στο Debate πριν τις εκλογές o Παπανδρέου σε κάποια απάντησή του σχολίασε ότι στο ΙΚΑ του είπαν ότι χαρίστηκαν στις Τράπεζες 5 δισεκατομμύρια ευρώ οφειλόμενες εισφορές.

3. Στις 26 Απριλίου 2005 στην ιστοσελίδα Free-MarketNews.com δημοσιεύτηκε μια είδηση με τίτλο: «ΑΓΩΓΗ ΙΣΧΥΡΙΖΕΤΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ» (πηγή:Reuter) στην οποία αναφέρεται:
«Ο John Ruiz Dempsey κατέθεσε αγωγή στις 15 Απριλίου εξ ονόματος των κατοίκων του Καναδά στην οποία ισχυρίζεται ότι το χρηματοπιστωτικό σύστημα δημιουργεί χρήματα από "κοπανιστό αέρα."
Σύμφωνα με το newMediaExplorer.org, που δημοσιοποίησε πρώτο την ιστορία, ο John Ruiz Dempsey είναι εγκληματολόγος και ειδικός για προσφυγές στο δικαστήριο.
Στην αγωγή υποστηρίζεται ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί χρέωσαν παράνομα στους οφειλέτες τόκο για τα χρήματα που δανείστηκαν, επειδή τα χρήματα δεν είχαν αντίκρυσμα σε απτά προϊόντα, όπως ο χρυσός ή το ασήμι.
Οι τράπεζες και οι πιστωτικές ενώσεις δεν είχαν το κεφάλαιο που έδωσαν ως δάνεια, και δεν είχαν το δικαίωμα να δανείσουν τα χρήματα των καταθετών χωρίς τη συγκατάθεσή τους.
Επιπλέον, στην αγωγή υποστηρίζεται ότι τα χρήματα πλαστογραφήθηκαν ψηφιακά ώστε να δημιουργήσουν χρήματα που δεν υπήρξαν ποτέ.
Επίσης, τα τελευταία χρόνια αρκετές κοινότητες εκδίδουν δικά τους χρήματα και έχουν δημιουργηθεί αρκετές κινήσεις απεξάρτησης από τους κεντρικούς τραπεζίτες OpenMoney.org .

4. Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια αμερικανού γερουσιαστή να θέσει υπό συζήτηση στο Κογκρέσσο το ρόλο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας στη σημερινή κρίση (απορρίφθηκε χωρίς καν να μπορέσει o γερουσιαστής να αναπτύξει την επερώτησή του) συλλέγονται διαδικτυακά υπογραφές πολιτών που απαιτούν από την Γερουσία να ασχοληθεί με το Θέμα (όπως αναφέρεται στο κείμενο των υπογραφών σύμφωνα με το σύνταγμα των ΗΠΑ αρμόδια για την έκδοση των νομισμάτων και τον καθορισμό της αξίας τους είναι η Γερουσία. Αλλά αυτή εκχώρησε αυτό το δικαίωμα στον ιδιωτικό συνασπισμό τραπεζών που αποτελεί την Ομοσπονδιακή τράπεζα) Tell senators you want to know what happens to the money

5. Βλ. "Θέλω τη Γη και 5% Ακόμη"
Μια Mυθιστορηματική Εξιστόρηση της Προοδευτικής Κυριαρχίας του Χρήματος και των Τραπεζών