Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

19.3.10

Διαμαρτυρία στην Ισραηλινή Πρεσβεία 20 Μαρτίου - Υπογραφές για Αποφυλάκιση Διαδηλωτή

.
Aπό το ιστολόγιο σίβυλλα

Η πρόσφατη απόφαση του Ισραήλ για την ανέργεση 1.600 νέων κατοικιών στην περιοχή Ραμάτ Σλόμο της Ανατολικής Ιερουσαλήμ καθώς και τα εγκαίνια μιας νέας Συναγωγής στην παλιά πόλη της Ιερουσαλήμ έχουν εγείρει έντονες αντιδράσεις από την Παλαιστινιακή πλευρά, φέρνοντας παράλληλα στην επιφάνεια την πραγματική διάθεση του Ισραήλ να μην εργαστεί για την ειρήνη.

Το Ισραήλ κλιμακώνει την ένταση μεταξύ των δύο πλευρών και απειλεί με ακόμα περισσότερες ανθρώπινες απώλειες. Ήδη η Χαμάς καλεί σε νέα Ιντιφάντα ενάντια στην προκλητική επεκτατική πολιτική των σιωνιστών ενώ ακόμα και πολλές χώρες της Δύσης καταδικάζουν το εν λόγω εποικιστικό σχέδιο που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο.

Ο πολύπαθος παλαιστινιακός λαός ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της Αντίστασης για τη «Μέρα Οργής», βρήκε τη δύναμη να συνεχίσει τον αγώνα για ελευθερία βγαίνοντας για μια ακόμη φορά στους δρόμους της Ιερουσαλήμ και της Λωρίδας της Γάζας, πετώντας πέτρες ενάντια στην ισραηλινή αστυνομία και υπομένωντας συλλήψεις από τις κατοχικές δυνάμεις.

Η απόφαση των σιωνιστών κατακτητών πρέπει να ανατραπεί.
Λευτεριά στην Παλαιστίνη – Κάτω τα χέρια από την Γάζα

Καλούμε σε συγκέντρωση/διαμαρτυρία το Σάββατο 20.3.2010 και ώρα 16.00 μπροστά από την Ισραηλινή πρεσβεία.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό
Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο

...........2. με τίτλο: Υπογράψτε για την άμμεση αποφυλάκιση του Μάριου

Ο Μάριος Ζ., 27 ετών, συνελήφθη στις 11 Μαρτίου στην πορεία της Αθήνας και προφυλακίστηκε με τον "κουκουλονόμο", με ψευδή μαρτυρία αστυνομικού ότι είχε το πρόσωπό του καλυμένο, κι επειδή στην κατοχή του βρέθηκε σακίδιο με... σαμπουάν!

Στην προανάκριση προσκομίστηκε οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύει αδιάψευστα ότι το πρόσωπο του ήταν εντελώς γυμνό, ότι καμία μολότωφ και καμία φωτιά δεν υπήρχε στην γύρω περιοχή και ότι στο σημείο εκείνο δεν υπήρχε καμία ένταση, που να μπορεί να ταιριάξει με την κατάθεση του αστυνομικού.

Εξάλλου, κατά την ανάκριση επικαλέστηκε δεκάδες πολίτες, που βρίσκονταν παρόντες στο γεγονός και που προσφέρθηκαν αυθόρμητα να καταθέσουν την αλήθεια.

Όμως, ανακριτής και εισαγγελέας αφού άκουσαν εκτός διαδικασίας τους μάρτυρες αστυνομικούς και από την άλλη αγνόησαν τους δεκάδες μάρτυρες υπεράσπισης και το οπτικοακουστικό υλικό, προχώρησαν στην πρωτοφανή απόφαση για προφυλάκιση του Μάριου Ζ.
Ο Υπουργός "Προστασίας του Πολίτη" έκανε σχετικά την εξής δήλωση:
«Εδώ και λίγες ημέρες, ορισμένοι προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης και αμφισβήτησης γύρω από την σύλληψη ενός νεαρού που φέρεται να επιτέθηκε σε αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια της πορείας της 11ης Μαρτίου στο κέντρο της Αθήνας.
Επικαλούμενοι δήθεν ντοκουμέντα ή περαιτέρω μαρτυρίες, στέλνοντας επιστολές στο διαδίκτυο ή δημοσιεύοντας «πύρινες» ανακοινώσεις στον Τύπο, στην ουσία αμφισβητούν την αποστολή των Αρχών, αστυνομικών και δικαστικών, να εφαρμόσουν το νόμο.
Θέλω να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, και ειδικότερα προς τον ίδιο τον νεαρό συμπολίτη μας ότι αυτή η κυβέρνηση δεν κατασκευάζει ούτε επινοεί κατηγορητήρια.
Όπως έχουμε αποδείξει από την πρώτη μέρα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, δεν συγκαλύπτουμε την αλήθεια, σεβόμαστε τα δικαιώματα των πολιτών, στεκόμαστε απέναντι στην αυθαιρεσία και στη σπίλωση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, απ' όπου και αν αυτή προέρχεται.
Έχω ζητήσει περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινίσεις από την Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση, η οποία βρίσκεται στα χέρια της Δικαιοσύνης, και παρακολουθώ στενά την εξέλιξή της

Από την ομάδα υποστήριξης που δημιουργήθηκε, γίνεται συλλογή υπογραφών:
Σας παρακαλούμε υπογράψτε για την άμεση αποφυλάκιση του Μάριου.
Να μην τον αφήσουμε στα χέρια τους!
Και διαδώστε το παντού! http://www.petitiononline.com/mariosz/petition.html
Nέα απo την Ευρυτανία
.