Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

19.2.10

"Λαπάδες γίναν τα μυαλά μας "

.
Διάβασα στο ιστολόγιο Ιστορία γράφουν οι παρέες μια από τις πιο άμεσες και κατατοπιστικές
αναλύσεις με τίτλο Λαπάδες γίναν τα μυαλά μας για το λεγόμενο ελληνικό πρόβλημα και πως αυτό προκλήθηκε από τους τραπεζίτες.

Για τις λεγόμενες οικονομικές κρίσεις και πώς αυτές προκαλούνται από τους κεντρικούς τραπεζίτες υπάρχει μαρτυρία στο Μια Επίκαιρη Ιστορική Ομολογία.

Το 1875 ο λόρδος Acton, αρχιδικαστής της Αγγλίας, προέβλεπε:
«το ζήτημα που έχει αποσιωπηθεί ανά τους αιώνες και για το οποίο θα πρέπει να διεξαχθεί μάχη αργά ή γρήγορα είναι οι άνθρωποι εναντίον των τραπεζών».

Αντ΄αυτού σήμερα παρακολουθούμε εργαζόμενους εναντίον εργαζόμενων, βλ. Από το «Διαίρει και Βασίλευε» προς μια Nέα Δυναμική και πολίτες εναντίον πολιτικών.

Μια διαμάχη που ίσως αποπροσανατολίζει.

Δεν εννοώ, φυσικά, ότι δεν υπάρχουν προβλήματα με τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ευθύνες και μάλιστα μεγάλες στους πολιτικούς.

Αλλά οι διαμάχες αυτές αφήνουν στο απυρόβλητο τους ηθικούς αυτουργούς.
Καλύπτουν και διευκολύνουν την ομηρία των πολιτικών από τους τραπεζίτες και τους άλλους μεγαλοσχήμονες.
.
Εργάζομαι ώς δημόσιος υπάλληλος στην εκπαίδευση. Γνωρίζω τα προβλήματα του δημόσιου τομέα από πρώτο χέρι.
Όμως, γνωρίζω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που εργάζονται ως δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν ιδιαίτερα καλά τη δουλειά τους με υπερβάλλοντα ζήλο και μερικές φορές με προσωπικό κόστος. Και δεν έχουν προσληφθεί μέσω κομματικών συναλλαγών.
Δεν τα λέω αυτά για να υπερασπιστώ τα του συναφιού μου.
Είμαι στα πρόθυρα εξόδου από το δημόσιο. Υπέβαλα παραίτηση και περιμένω την έγκρισή της.
.
Το να είσαι δημόσιος υπάλληλος είναι ένας από τους ρόλους που παίζει ο άνθρωπος στη ζωή του.
Να ταυτίζεις τους ανθρώπους με ένα ρόλο τους και να τους τσουβαλιάζεις όλους κολλώντας τους την ετικέττα του ανίκανου, παραδόπιστου και ανέντιμου που κάνουν με υπέρμετρο ζήλο τελευταία πολλά ιστολόγια δεν νομίζω ότι διαφέρει από το τσουβάλιασμα όλων των μεταναστών ως κακοποιών που τα ίδια ιστολόγια καταγγέλλουν ως φασισμό.
Βλ. και
.