Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

3.2.10

Οι Καταγγελίες Παλαιοκώστα και Εμείς – Συμπαράσταση στο Βαγγέλη Χρυσοχοΐδη και τον Πόλι Γεωργιάδη

.
"Οσο για το πρόσωπό μου, είναι απόλυτη πεποίθησή μου και σίγουρα χιλιάδων άλλων σκεπτόμενων ανθρώπων πως τη ζημιά που προξενεί στο κοινωνικό σύνολο ένας λαμπερός τηλεπαρουσιαστής σ' ένα και μόνο δελτίο ειδήσεων (των 8 κατά προτίμηση) εγώ δεν θα καταφέρω 10 ζωές να μου χαρίσουν...Τι ζημιά θα μπορούσα να προξενήσω με ένα λιανοντούφεκο; Δεν το έχω στρέψει ποτέ σε κορμί ανθρώπου, πόσο μάλλον στο μυαλό του".

«Συνάντησα ανθρώπους με μπέσα, λεβεντιά και αξιοπρέπεια..που απέδειξαν ότι σε αυτή τη χώρα δεν υπάρχουν μονο υποταγμένοι, προσκυνημένοι αλλά και πολλοί (τόσο πολλοί που έχω εκπλαγεί) που σέβονται τις παραδόσεις της τιμής και της αλληλεγγύης για τον κυνηγημένο.
Ανθρώπους περήφανους που απεχθάνονται τον καταδοτισμό, τη δουλοπρέπεια και το χωροφύλακα
. Ολους λοιπόν αυτούς τους αξιόλογους ανθρώπους τους ευχαριστώ και δημόσια για την πολύτιμη βοήθειά τους και γιατί μου δώσαν την ευκαιρία να τους γνωρίσω.


Δύο από αυτούς είναι ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και ο Πόλις Γεωργιάδης που ο καθένας μου στάθηκε με το δικό του τρόπο και τη στιγμή που τον χρειάστηκα, δίχως να προσδοκούν προσωπικά οφέλη παρά μόνο ενήργησαν έτσι όπως τους καλούσε η συνείδησή τους.
Δηλώνοντας τη συμπαράστασή μου στα δύο νέα αυτά παιδιά που η πολιτεία στραγγαλίζει καθημερινά γνωρίζοντας πως το μόνο "έγκλημά" τους είναι η αλληλεγγύη προς τον κυνηγημένο, θα ήθελα να δω έστω και για μια φορά το ύψος για το οποίο περηφανεύεται η ελληνική δικαιοσύνη. Γιατί για το βάθος της είμαι ο πλέον αρμόδιος να μιλήσω: Αβυσσος.
Δεν θα πω περισσότερα. Απευθύνομαι μόνο σε όσους θέλουν να κρατήσουν προσχήματα δικαιοσύνης και αξιοπρέπειας. Και ο καθένας θα πράξει ό,τι του υπαγορεύει η τιμή και η συνείδησή του".
.
Αποσπάσματα από επιστολή Β.Παλαιοκώστα στο enet.gr


«Τα κακά της τυραννίας δεν τα βλέπει παρά αυτός που εναντιώνεται σ΄ αυτήν» είχε πει τον περασμένο αιώνα ο Αμερικανός διπλωμάτης και δημοσιογράφος John Hay.

Ο Βασίλης Παλαιοκώστας έχει εναντιωθεί και έχει δει τα κακά της σύγχρονης «δημοκρατικής» εξουσίας όσο λίγοι στην εποχή μας.
Τα έχει δει και τα έχει υποστεί.
Τα εξιστορεί στην πρόσφατη επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία με τίτλο: «Ανοιξαν ομαδόν πυρ εναντίον μου, σημαδεύοντας στο ψαχνό» .

"Θα βιώσει τη μνησικακία, τον ρεβανσισμό, την εκδικητικότητα και το βαθύ μισος που τρέφει το ελληνικό κράτος για όλους εκείνους που συνειδητά αποποιήθηκαν την ιδιότητα του υποταγμένου πιστού πολίτη ο οποίος αντιλαμβάνεται την ατομική ελευθερία ως χρέος να πράττει ό,τι του υπαγορεύουν, αλλά παραμένουν άνθρωποι με ελεύθερη βούληση και άποψη γι' αυτό που συμβαίνει γύρω τους, εκφράζοντάς το με πράξεις", γράφει στην επιστολή του.

Έχουν περάσει τέσσερις ημέρες από τη δημοσίευση της επιστολής και δεν έχει τοποθετηθεί κανείς από τους αρμοδίους για όσα καταγγέλλονται σ΄αυτήν.

Καταγγέλλονται μαφιόζικες πρακτικές εξόντωσής του από τους διώκτες του.
Η εξαφάνιση του διάτρητου με 150 σφαίρες αυτοκινήτου στο οποίο επέβαινε και του χτυπημένου αυτοκινήτου αυτόπτη μάρτυρα.
Η συγκάλυψη των γεγονότων από τους ενσωματωμένους στην αστυνομία δημοσιογράφους.

Κανείς θιγόμενος δεν ανταπαντά.
Κανείς εισαγγελέας ή άλλος επιτετραμμένος με τη τήρηση της λεγόμενης έννομης τάξης δεν φαίνεται να επιλαμβάνεται με τις καταγγελίες αυτές.

Ας διερωτηθούμε:
Ποιόν θεωρούμε πιο αξιόπιστο:
Τον Παλαιοκώστα με τη γνωστή ιστορία ζωής;
Τους εκπροσώπους της λεγόμενης έννομης τάξης;
Τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τα γεγονότα;

Δεν νομίζω ότι θα υπάρξουν πολλοί που θα δυσκολευτούν να απαντήσουν.

Την απάντηση την έχουν δώσει επανειλημμένα οι συγκρατούμενοί του κάθε φορά που αποδρά, βλ. Εκλογικοί Διχασμοί και το Ηθος των Έγκλειστων Ανθρώπων
Την έχουν δώσει όλοι οι άνθρωποι που του στέκονται όλα τα χρόνια που ζει ως δραπέτης και ρισκάρουν γι αυτόν.
Την έχουν δώσει οι σχολιαστές σ΄όλα τα blogs που αναφέρθηκε το θέμα.
Αρκεί να δει κανείς τα σχόλια στο ΤVXS που αναρτήθηκε η επιστολή.

Αν, λοιπόν, θεωρούμε ότι όσα αναφέρει ο Παλαιοκώστας στην επιστολή είναι αληθή, τότε γιατί δεν αντιδρούμε συλλογικά οι bloggers, όπως κάναμε σε τόσες άλλες περιπτώσεις κρατικής βίας;

Γιατί δεν απαιτούμε:
Να λογοδοτήσουν οι αρμόδιοι για την μαφιόζικη απόπειρα δολοφονίας του;
Να απελευθερωθεί ο Βαγγέλης Χρυσοχοΐδης και ο Πόλις Γεωργιάδης που δικάζονται αυτές τις ημέρες επειδή του συμπαραστάθηκαν;

Είναι κυνηγημένος και έχει τη δύναμη και την αντοχή να υπερασπίζεται την ελευθερία τη δική του και των άλλων, και να αγωνίζεται για τις επιλογές του ρισκάροντας τη ζωή του.

Είναι νέα παιδιά "που η πολιτεία στραγγαλίζει καθημερινά γνωρίζοντας πως το μόνο "έγκλημά" τους είναι η αλληλεγγύη προς τον κυνηγημένο".
Σιωπηλά οι περισσότεροι τους επιβραβεύουμε και τους σφίγγουμε το χέρι.

Ας τους συμπαρασταθούμε.
.