Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

20.11.09

Η Ασθένεια ως Εξελικτικός Παράγοντας

.

Θάνατοι Κάθε Χρόνο στις ΗΠΑ Οφειλόμενοι
σε Λάθη Γιατρών και Παρενέργειες Φαρμάκων: .
.
12.000 –από αχρείαστες εγχειρήσεις
7.000 – από ιατρικά λάθη σε νοσοκομεία
20.000 – από άλλα λάθη σε νοσοκομεία
80.000 – από νοσοκομειακές λοιμώξεις
106.000 – από παρενέργειες φαρμάκων
(Για αυτή την ιατροφαρμακογενή επιδημία με απείρως
περισσότερους θανάτους από τη γρίπη γιατί δεν ακούμε τίποτα;)

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας είναι η συμβουλή των αρμόδιων παραγόντων που ακούμε συνεχώς από τα ΜΜΕ τον τελευταίο καιρό που εκτυλίσσεται το σήριαλ της λεγόμενης νέας γρίπης.
Με τον τρόπο αυτό δημιουργείται η εντύπωση ότι οι γιατροί έχουν τη λύση στο πρόβλημά μας και πρέπει να τους εναποθέσουμε την τύχη μας.

Τις τελευταίες ημέρες, όμως, γινόμαστε μάρτυρες ενός πρωτοφανούς δημόσιου τσαλακώματος της εικόνας αυτής των γιατρών από τους ίδιους τους αρμόδιους παράγοντες.

Οι γιατροί ως σχολιαρόπαιδα του δημοτικού επιπλήττονται δημόσια και καλούνται να συμμορφωθούν και να δεχθούν να εμβολιαστούν παρά τις δημοσιοποιημένες αντιρρήσεις τους.
Τους καλούν να προσέλθουν και να εμβολιαστούν επί τη βάσει της πειθούς την οποία ασκούν βάσει των περγαμηνών και των θέσεων που κατέχουν οι παράγοντες.

Οι παράγοντες δεν συγκαλούν κάποιο συνέδριο, δεν προβαίνουν σε επιστημονικές δημοσιεύσεις.
Αντ΄αυτών, επιστρατεύονται οι λεγόμενες αυθεντίες του κλάδου, καθηγητάδες και διευθυντάδες κλινικών, να δηλώσουν απλά ότι το εμβόλιο πρέπει να γίνει.
Και ως περισσή τεκμηρίωση επικαλούνται ότι θα το κάνουν και οι ίδιοι.

Με τον τρόπο αυτό τους επαναφέρουν στην τάξη εκθέτοντας σε δημόσια θέα αυτό που τόσο μόχθησαν να τους μεταδώσουν στη διάρκεια των σπουδών τους:
Ότι ορθό και επιστημονικό είναι αυτό που λέει αυτός που έχει το πάνω χέρι.

Ως φοιτητές δεν τολμούσαν να αμφισβητήσουν τα θέσφατα των καθηγητάδων τους.
Στις εξετάσεις όφειλαν να απαντήσουν αυτό που ήθελε ο καθηγητής. Όφειλαν να αποδείξουν τη συμμόρφωσή τους. Αλλιώς δεν θάβλεπαν προκοπή.

Το ίδιο οφείλουν να επιδείξουν και τώρα και να συμμορφωθούν. Να υπακούσουν στα κελεύσματα των ισχυρών. Κάτι αντίστοιχο όπως στο στρατό.
"Σήμερα, η ιατρική θυμίζει πολύ έντονα στρατό. Διαθέτει πολλές βαθμίδες ιατρικής ιεραρχίας/εξουσίας αλλά και γενικά επιτελεία στα οποία καταστρώνονται τα σχέδια για να κατατροπωθεί ο εχθρός ο οποίος είναι, υποτίθεται, η νόσος. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όπως και στον στρατό, τελικά αποδεικνύεται ότι στόχος είναι η έγκριση των «στρατιωτικών δαπανών» και όχι ο εχθρός ο οποίος αναδεικνύεται, εν τέλει, σε …σύμμαχο".

Σ΄αυτούς τους γιατρούς μας παραπέμπουν οι παράγοντες.
Σ΄αυτούς μας προτρέπουν να εξουσιοδοτήσουμε τη σωματική και ψυχική μας υγεία, επιφυλάσσοντάς μας «ένα μοντέλλο αυτιστικής ζωής που στόχος του είναι η ομφαλοσκοπική ενασχόληση με την υγεία έτσι ώστε να αποχωρεί κανείς από το μάταιο τούτο κόσμο πλήρης ημερών και πληρέστερος δαπανών για υγεία, όλο και με περισσότερη υγεία, υγεία μέχρι θανάτου» όπως αναφέρεται στο Η ιατρική ως εργαλείο μάρκετινγκ στο παραπάνω blog.

Απ΄ αυτούς τους γιατρούς και τα γιατροσόφια τους οφείλουμε να απεξαρτηθούμε.

Απ αυτόν τον πόλεμο υγείας πρέπει να απεμπλακούμε βλ. Οι Τρομοκράτες Ιοί και ο Πόλεμος Συμμόρφωσης και Υποταγής.

Ο ανθρώπινος οργανισμός όπως κάθε οργανισμός δεν είναι στατικός. Εξελίσσεται.
Και ένας τρόπος εξέλιξής του είναι και η ασθένεια.

Όπως συμβαίνει γενικότερα στη ζωή, οι δυσκολίες είναι αυτές που σε ισχυροποιούν και σου πλουτίζουν την οπτική.
Σε προσγειώνουν, σε κάνουν να εμβαθύνεις και να βρίσκεις νέες διεξόδους.

Μέσω της ασθένειας ο οργανισμός δέχεται νέες πληροφορίες και εμπλουτίζεται.
Αποκτά ανοσία και ανοίγεται σε νέους τρόπους λειτουργίας αυξάνοντας το δυναμικό του.
Ο οργανισμός μεταλλάσσεται και γιαυτό εξελίσσεται.

Αυτό που δεν θα καταλάβαινε κανείς σε μια ολόκληρη ζωή με ομαλή ροή μπορεί να το καταλάβει σε μια δύσκολη συγκυρία σε πολύ πιο σύντομο χρόνο.

Η ασθένεια αποτελεί μια δύσκολη συγκυρία για τον άνθρωπο και ειδικότερα για το σωματικό του οργανισμό.
Γιαυτό και μπορεί να λειτουργήσει ως παράγοντας επιτάχυνσης της ωρίμανσής μας, της εξέλιξής μας.

Θα εξαρτηθεί από το πώς θα τη χειριστούμε, όπως σχολιάστηκε στο O Γιατρός Μέσα μας.
Μπορούμε να την κάνουμε σύμμαχο και όχι εχθρό.
_
___________________________________________________
.
Προσθήκη 3.12.2009

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευση των Gary Null PhD, Carolyn Dean MD ND, Martin Feldman MD, Debora Rasio MD και Dorothy Smith ,τον Οκτώβριο του 2003, με τίτλο: «Το Αμερικανικό Ιατρικό Σύστημα είναι η πρωταρχική αιτία θανάτων και βλαβών στις ΗΠΑ (βλ.The American Medical System Is the leading cause of death and injury in the United States)::

«Δαπανούμε περισσότερα χρήματα υγείας από ό, τι ποτέ πριν, αλλά σε διάρκεια 3 ετών από το 2000 έως το 2003, οι ιατροφαρμακογενείς θάνατοι και βλάβες από τρίτη αιτία θανάτων που ήταν το 2000 μεταπήδησαν στην υπ αριθμόν ένα αιτία.


Ο συνολικός αριθμός των ιατρογενών θανάτων το 2003 ανήλθε σε 783.936, ενώ ο αριθμός θανάτων από καρδιοπάθειες ήταν 699.697 και από καρκίνο, 553.251.

Ο αριθμός των ατόμων που έχουν-νοσηλευτεί σε νοσοκομεία για παρενέργειες φαρμάκων (ADR) είναι 2,2 εκατομμύρια.
Ο αριθμός των ανθρώπων που εκτίθενται σε περιττή νοσηλεία ετησίως είναι 8,9 εκατομμύρια.

Ο Δρ Richard Besser, από το CDC, το 1995, είπε ότι ο αριθμός των περιττών αντιβιοτικών που χορηγούνται ετησίως για ιογενείς λοιμώξεις ήταν αξίας 20 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το 2003 έφτασαν σε πολλές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.
Ο αριθμός των άσκοπων ιατρικών εξετάσεων και χειρουργικών επεμβάσεων που εκτελούνται κάθε χρόνο ανέρχονται σε 7,5 εκατομμύρια».