Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

15.10.09

Τα Αέρια των Αγελάδων, oι Εκκενώσεις των Ανθρώπων, το Χαρτί της Τουαλέτας και η Σωτηρία του Πλανήτη

..
Ημέρα αφιερωμένη στην κλιματική αλλαγή και τη σωτηρία του πλανήτη σήμερα.

Παλιότερα τό λεγαν φαινόμενο του θερμοκηπίου. Δεν τους βγήκε και τόσο. Πολλοί αμφισβήτησαν ότι μπορεί ο πλανήτης να εξομοιωθεί με θερμοκήπιο.

Μετά το είπαν υπερθέρμανση του πλανήτη. Και αυτό αμφισβητήθηκε.

Μέχρι και το ΒΒC, ο παλιότερα φανατικός υπέρμαχος της υπερθέρμανσης του πλανήτη, σε άρθρο του με τίτλο : "Τί Συνέβη με την Υπερθέρμανση;" ( BBC NEWS Science & Environment What happened to global warming?) που σχολιάζει σε άρθρο της στις 11 Οκτωβρίου η Telegraph. με τίτλο: "Η Στροφή του BBC στην Κλιματική Αλλαγή" (The BBC's amazing U-turn on climate changeTelegraph Blogs) μιλάει για τάση ψύξης και όχι υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Αποφάσισαν λοιπόν να μην είναι συγκεκριμένοι. Και έτσι τόπαν κλιματική αλλαγή. Οι γενικεύσεις έχουν πάντα το απυρόβλητο.

Είναι το νέο σύνθημα. Το σύνθημα που διατρέχει ηπείρους, ευαισθητοποιεί ανθρώπους, του αφιερώνονται ημέρες.

Προετοιμάζεται το κλίμα, το ψυχολογικό. Το μήνυμα είναι: χρειάζονται θυσίες.

Είναι η νέα θρησκεία.

Καθαιρέθηκε ο θεός τους χρήματος; Όχι, βέβαια. Ενδύθηκε ένδυμα σωτηριολογικό. Ανάγκα και θεοί πείθονται.

Τί παρήγγειλαν οι θεοί στους θνητούς; Κινδυνεύει ο κόσμος. Και κόσμος φυσικά είναι οι μπίζνες τους. Τον πήξανε στο σκουπίδι και απειλείται πια η παραγωγή τους.
Πρέπει να βάλουμε όλοι το χεράκι μας να τους ξελασπώσουμε.

Πρέπει να αρχίσουμε τη φασίνα. Εδώ χρηματοδοτήσαμε τα θησαυροφυλάκια τους, στη φασίνα θα κάνουμε πίσω;

Και επειδή για τους θεούς και το σκατό τους έχει τιμή, έκαναν μπίζνες και τον καθαρισμό του.

Για να μας πείσουνε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα και να μεθοδεύσουν την υπακοή μας παρήγγειλαν έλεγχο των εκκενώσεων ανθρώπων και ζώων.

Άνθρωποι και αγελάδες του κόσμου ελέγξτε τα αέρια και τις εκκενώσεις σας και φειδώ στο χαρτί της τουαλέτας είναι το φιρμάνι.

Τεράστια ποσά επενδύθηκαν στον Καναδά για να ελέγξουν τα αέρια των αγελάδων τους.

Στην Ιαπωνία άρχισε εκστρατεία ενημέρωσης στα αεροδρόμια οι επιβάτες να αφοδεύουν πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα. Αφοδεύοντας μειώνεται το βάρος μεταφοράς του αεροπλάνου και μειώνονται τα αέριά του. Ποιός κοινός θνητός θα το σκεφτότανε αυτό;

Στην Αγγλία εξήγγειλαν φορολόγηση του χαρτιού της τουαλέτας υπέρ της κλιματικής αλλαγής.

Χρειάζεται οικονομία στο χαρτί. Να σωθούν τα δένδρα διαμηνύουν, ξεριζώνοντάς τα για νέα περάσματα για την συνεχώς αυξανόμενη αυτοκινούμενη πραγμάτειά τους.

Τη σημερινή μέρα παραχωρώ τη θέση μου από σεβασμό σε κάποιους άλλους θνητούς να υμνήσουν το σωτηριολογικό έργο των θεών.

Την αυριανή, ίσως ημέρα, συμμορφούμενος και γω σαν κοινός θνητός στην θεϊκή επιταγή θα αφιερώσω και γω ένα παραμύθι-αναδρομή της σωτηριολογικής τους διαδρομής.

Σήμερα, ας μιλήσουν ο Manuel Nimer Sanchez από τους Chiapas του Μεξικού, ο Ana de Souza Pinto, ακτήμονας της Βραζιλίας, ο Sentinath Sarangi από τα θύματα της Ινδίας, ο Alvaro Tombe, αγρότης Κολομβίας, ο Edison Casadore, Απάτσι ΗΠΑ, ο Vermati Heerra, από τη Νότιο Αφρική και ο Μohamed Aden, υπουργός υγείας της Σομαλίας,

Παρατίθεται απόσπασμα από τη «Διακήρυξη των Επτά Φτωχότερων Χωρών του Κόσμου» που συνέταξαν και παρέδωσαν στη συνάντηση των G7 στη Νάπολι της Ιταλίας τον Ιούλιο του 1994.

"Μας αποκαλούν τους φτωχότερους του κόσμου. Τους μικρότερους του κόσμου. Οι πολυάριθμοι ειδικοί σας θα σας πουν πως δεν είμαστε φτωχοί ή μικροί λόγω θεϊκής βούλησης.

Προερχόμαστε από τις γηραιότερες και μεγαλύτερες ηπείρους της γης. Παρ΄όλη τη λεηλασία των αγαθών μας για περισσότερα από 500 χρόνια, οι χώρες μας είναι ακόμη πλούσιες. Και οι πληθυσμοί μας οι οποίοι υπέστησαν για περισσότερα από 500 χρόνια όλες τις μορφές σκλαβιάς, γενοκτονίας, αποικιοκρατίας και καταναγκαστικής εργασίας είναι ακόμη ενεργοί και δεν αποκηρύσσουμε τον αγώνα για έλεγχο του μέλλοντός μας.

Στα τέλεια σχέδιά σας πάντα κρύβατε χονδροειδείς εκπλήξεις.

Μας θεωρείτε ανέκαθεν λειτουργικές οντότητες της δικής σας τεχνολογικής ανάπτυξης και της συσσώρευσης πλούτου από τις βιομηχανίες και τις εταιρίες σας.....

Η ανεξαρτησία μας το μόνο που κατάφερε ήταν να εδραιώσει την εξάρτησή μας. Πολλοί από τους ηγέτες και κυβερνήσεις στις χώρες μας ήταν ή έγιναν φερέφωνά σας.

Η ανάγκη να είμαστε άνθρωποι απλοί, ευθείς και προσπελάσιμοι αναστέλλεται από μυριάδες διεθνών δομών που έχουν περιεχόμενο και χρησιμοποιούν γλώσσες που μόνον εσείς κατανοείτε: ΅Wolrd Bank, International Monetary Fund, United Nations, Gatt, Forein Aid,...Third World Debt, Sustainable Development...

Όλα αυτά είναι τμήματα ενός μωσαϊκού σχεδιασμένου να πνίξει ολόκληρους πληθυσμούς και ηπείρους οι οποίες δυστυχώς δεν κατάλαβαν πως βρίσκονται σε ένα φονικό πόλεμο.

Οι χρήσεις της τεχνολογίας οδήγησαν σε εκατοντάδες Bhopals. Για το δικό σας κέρδος φανήκατε γενναιόδωροι μόνον όταν επρόκκειτο για την επιβολή και τη διατήρηση βίαιων δικτατοριών στις χώρες μας προμηθεύοντας όπλα και εκπαίδευση. Το αποτέλεσμα το βλέπει καθένας: Ρουάντα, Σομαλία, Καμπόντζη, Λιβερία, Αϊτή, Γουατεμάλα.

Άλλες, όπως το Μεξικό, η Βραζιλία και η Κολομβία, είναι υποδουλωμένες στη βαρβαρότητα των εταιριών σας και δεν έχουν τίποτα να προσφέρουν στους πληθυσμούς τους εκτός από μιζέρια και θάνατο.

Δεν ξεχνούμε τους κατοίκους του Αμαζονίου, τα παιδιά του Ρίο, τη μάχη για επιβίωση των ιθαγενών κατοίκων της Chiapas και των αυτόχθονων κατοίκων και γεωργών της Κολομβίας που ξεριζώθηκαν και φονεύθηκαν με τη δικαιολογία του πολέμου κατά των ναρκωτικών- όλα αυτά με τη σιωπηρή σας επιδοκιμασία.

Και ενώ οι διάφοροι δικτάτορες χρησιμοποιούν τα όπλα σας εναντίον των ίδιων των λαών τους τους συντηρείτε πολιτικά και οικονομικά.

Παράλληλα, εξαιτίας του αδυσώπητου αγώνα σας για μια αδύνατη και απροσδιόριστη ανάπτυξη, υποκλέπτετε και καταστρέφετε ό,τι είναι για μας αιώνιο και αδιαίρετο: το οξυγόνο, το δάσος, τη στοιβάδα του όζοντος.

Με την παράλογη και αφύσικη ενεργειακή σας πολιτική, με την τεχνολογία σας να βασίζεται στην αδιάκριτη χρήση καυσίμων και πυρηνικής ενέργειας, αντί φυσικών ανανεώσιμων πηγών, καταστρέφετε τον πλανήτη χωρίς τη συμφωνία μας, χωρίς καν τη συνεργασία μας.

Και όλα αυτά μόνον και μόνον για να αποκτήσουν μικρά τμήματα του πληθυσμού σας περισσότερο πλούτο που σημαίνει περισσότερα ψυγεία, δεύτερα σπίτια και ένα μεγαλύτερο γιωτ....

Γνωρίζουμε ότι δεν αντιπροσωπεύετε τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών σας. Γνωρίζουμε τη διαφορετική αντιμετώπιση που επιφυλλάσσετε στις διαφορετικές τάξεις, όπιου οι φτωχότεροι πληρώνουν υψηλότερους φόρους για την ανάπτυξη αυτή.

Οι ιθαγενείς κάτοικοι της αμερικής, οι άθλιες συνθήκες που συστηματικά κρατούνται οι μετανάστες ώστε να αγνοούνται από τους νόμους και να ¨διαγράφονται" από τις συνειδήσεις των ντόπιων πληθυσμών....

Κρατήστε τον πλούτο σας, απολαύστε τον καταναλωτικό πολιτισμό σας. Αποσύρατε τελείως τα συμφέροντά σας, τις εταιρίες, τις επενδύσεις, τα τουριστικά θέρετρα και τις καλές σας ανθρωπιστικές προθέσεις μακριά από τις χώρες μας.

Αφήστε να αντιμετωπίσουμε τους εαυτούς μας και να βρεθούμε μπροστά στις δικές μας πολιτιστικές αξίες. Αφήστε μας να ακολουθήσουμε το δικό μας μοναχικό δρόμο της αυτοανάπτυξης. Αλλά θα είναι οι δικές μας επιλογές που θα τον διαμορφώσουν. και δεν πρόκειται ποτέ να βρούμε τους εαυτούς μας χειρότερα απ΄ο,τι σήμερα.

Σας ικετεύουμε να είστε περισσότερο ταπεινοί. Αφήστε τους ανθρώπους να απελευθερωθούν από τα εγωιστικά τους καβούκια, από τους εθνικισμούς, τις τυπολατρείες..... "

Η μετάφραση είναι του Παναγιώτη Ανδριόπουλου που τη δημοσίευσε παλιά στο φοιτητικό περιοδικό Amanita Muscaria.
.
Προσθήκη 24.4.10

- Επιστήμονας που ασχολείται με το κλίμα αποκαλύπτει ότι τα μοντέλα των Ηνωμένων Εθνών που χρησιμοποιούνται για να καθορίσουν την επίδραση των αερίων του θερμοκηπίου στο κλίμα υποθέτουν ότι η γη είναι επίπεδη, ότι ο ήλιος λάμπει όλη την ημέρα και τη νύχτα με την ίδια ένταση και ότι η θερμοκρασία της επιφάνειας της Γης είναι σταθερή καταλήγοντας ότι: «Η θεωρία του φαινομένου του θερμοκηπίου που προωθείται σήμερα είναι νεκρή", βλ. http://climaterealists.com/index.php?id=5583

- Ένας από τους κύριους συγγραφείς των εκθέσεων της επιτροπής IPCC του ΟΗΕ για την υπερθέρμανση του πλανήτη παραδέχεται ότι οι εκθέσεις είναι διάτρητες από εξαπατήσεις και δηλώνει: «Με τα χρόνια, η IPCC έχει αλλάξει και από ένας επιστημονικός οργανισμός που σχετίζεται με την πολιτική έχει καταλήξει ένα πολιτικό όργανο που προσποιείται ότι είναι επιστημονικό", βλ. http://nofrakkingconsensus.blogspot.com/2010/04/seasoned-veterans-view-of-ipcc.html


Βλ. και Μια Ιστορία για την Εταιριοκαταστροφή που τη Βάφτισαν Κλιματική Αλλαγή
,