Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

1.8.09

Οι Μουντοί Άνθρωποι και οι Φωτεινοί Pawnees


"Tα μόνα υπεύθυνα όντα παρέμεναν όπως πάντα τα ζώα και τα φυτά,
τα μόνα αθώα θύματα του πλανήτη. Τι παράδοξο! τα μη σκεφτόμενα όντα
διατηρούσαν και διαιώνιζαν τον κόσμο μας χωρίς ποτέ να τον καταστρέφουν.
Μήπως αυτό είναι η αθωότητα ή μήπως γιαυτό παρέμεναν αθώα".
.
Να’ μουν ένας απλός άνθρωπος ήθελα από παιδί.
Να χαίρομαι με το ξημέρωμα και να κοιμάμαι με την μία όταν η νύχτα πέσει.
Να βλέπω την αισιόδοξη πλευρά των πραγμάτων.
Σαν απλός άνθρωπος να ζήσω. Πώς περιπλέχθηκε τόσο η ζωή

Τί μελαγχολία και η χθεσινή ημέρα!

Το πρωί ακούσαμε σε ραδιοφωνική συνέντευξη (στο Σκαϊ) καθηγητή ιατρό, διευθυντή της 2ης παιδιατρικής κλινικής στο νοσοκομείο παίδων να λέει ότι η λεγόμενη πανδημία δεν είναι παρά μια πολύ ελαφρή ίωση που την περνάς στο πόδι και ότι όλες οι ιώσεις έχουν καμμιά φορά επιπλοκές και να επιπλήττει τα ΜΜΕ που δραματοποιούν την κατάσταση κάνοντας την παραίνεση να σταματήσουν να ασχολούνται με το θέμα.

Σε ερώτηση αν είναι ασφαλή τα εμβόλια απαντά ότι πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη στον ΠΟΥ και τις φαρμακευτικές εταιρίες και ότι είναι πανέτοιμη η κλινική του για γενικό εμβολιασμό.

Κύριε καθηγητά,
Γιατί για μια ελαφρά ίωση στο πόδι χτυπάτε συναγερμό και ετοιμάζεστε για γενικό εμβολιασμό;

Γιατί σας ενοχλεί η τρομολαγνεία των ΜΜΕ και όχι αυτή του ΠΟΥ (δηλ. των Εταιριών);
Ο δικό σας συναγερμός με την πανέτοιμη κλινική;

Δεν γνωρίζετε ότι τα τρία τέταρτα του κόστους τωνέμπιστων σας φαρμακοβιομηχανιών πάει στη διαφήμηση; Dr. Marcia Angell
Έχετε ακούσει τίποτα για προβλήματα με εμβόλια στο παρελθόν;Εμβόλια Δούρειοι Ίπποι

Κύριε καθηγητά αν ο υδραυλικός μας εμφάνιζε τέτοια σχιζοειδή συμπεριφορά δεν θα του εμπιστευόμαστε τα υδραυλικά. Πώς να σας εμπιστευτούμε τα παιδιά;

Και τότε θυμήθηκα έναν άλλο καθηγητή γιατρό που μας συνέστησε "Στο Γιατρό να Πηγαίνεις μόνο με Φορείο".

Το μεσημέρι στις ειδήσεις ακούσαμε για κάποια πολύωρη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό και την εντολή του πρωθυπουργού για γενικό εμβολιασμό.

Ταλαίπωρε βαρύγδουπε αρχηγέ, μπορούσες να κάνεις αλλοιώς; Πότε παράκουσες το αφεντικό;

Αργότερα πληροφορηθήκαμε το παρήγορο ότι η ελληνική κυβέρνηση θα προμηθευτεί πρώτη τα εμβόλια το Σεπτέμβριο.

Να και μια πρωτιά !

Και μετα το ανακουφιστικό ότι τα εμβόλια ναι μεν θα τα προμηθευτούν, αλλά θα τα χρησιμοποιήσουν μόνον όταν τα εγκρίνει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Υγείας

Να αναρωτηθείς πώς είναι δυνατόν να προμηθεύονται σκεύασμα που δεν έχει εγκριθεί (πού είναι ο ΕΟΦ, η υπηρεσία οικονομικού εγκλήματος κ.λ.π) ή γιατί δεν το αποκρύβουν κι αυτό κατά την πάγια τακτική, στο σημερινό ορυμαγδό μοιάζει ουτοπικό.

Μετά διάβασα ποιοί είναι στις συμβουλευτικές επιτροπές του ΠΟΥ, των Διεθνών οργανισμών Φαρμάκων και θυμήθηκα τον παλιό εκείνο αμερικανικό στρατηγό που είπε στο "Ο Πόλεμος Είναι Κομπίνα" : "Δεν μπορείτε να το κάνετε με διασκέψεις. Δεν μπορείτε να το κάνετε με διαβουλεύσεις. Στο παρασκήνιο όλων αυτών βρίσκονται οι αχρείοι πράκτορες αυτών που επωφελούνται "

Το βράδυ βλέποντας στο Simple Man Post την ταινία-βίντεο «Η βαρβαρότητα της Εξουσίας»
The Evilness of Power [Greek Subtitles] PART 1 και ακούγοντας για τους παράξενους μουντούς ανθρώπους που είχε συναντήσει στο ταξίδι του στην άκρη της γης ο Κίκο μιας «απολίτιστης» φυλής θυμήθηκα τους φωτεινούς Pawnees στη Nebraska στο τέλος του 1800 που γράφει στο βιβλίο της «Το Χαμένο Σύμπαν» η ανθρωπολόγος Gene Weltfish.

Ενθυμούμενη "τον Ευρωπαίο κατακτητή που άφησε την ήπειρό του για να διερευνήσει τους ωκεανούς και κατέστρεψε τις συνθήκες ασφάλειας των ανθρώπων που συνάντησε και τους εξουσίασε" και εκφράζοντας τρόμο στο ενδεχόμενο αν προχωρημένοι άνθρωποι σαν και μας ζουν σ΄άλλους πλανήτες και μας επισκεφτούν, γράφει για τους απλούς Pawnees:

"Ακόμη πιο πολύ από τις συνθήκες στο σπίτι με εξέπληξε το θέμα του πολιτικού ελέγχου ανάμεσα στους Pawnees.
Ήταν άνθρωποι νοήμονες και διατηρούσαν τη δημόσια τάξη και κάτω από πολύ κρίσιμες καταστάσεις.
Εν τούτοις,
δεν είχαν κανέναν από τους μηχανισμούς εξουσίας που θεωρούμε αναγκαίους για την ευημερία μας.
Δεν υπήρχαν εντολές. Ούτε συμβόλαια για εργασία, ούτε συζητούσαν ποτέ για πλάνα. Δεν υπήρχαν νόμοι και κανόνες, ούτε τιμωρίες, ούτε ηθικολογικές παροιμίες.

Ο μόνος ρυθμιστής ήταν η συναίνεση του ανθρώπου.

Στη θρησκεία οι τελετές που ακολουθούσαν τις εποχές ήταν στην ευθύνη ενός ιερατείου, αλλά καμιά τελετή δεν επιβαλλόταν απ΄αυτούς.

Μια τελετή ετελείτο μόνον όταν ένας απλός άνθρωπος είχε την έμπευση μέσω οραμάτων και αφού τη συζητούσε με το ιερατείο στο οποίο παρείχε τροφή και άλλα αγαθά.

Σε όλα του τα έργα, δημόσια και ιδιωτικά ο Pawnee εκινείτο σε εντελώς εθελοντική βάση.
Οποιαδήποτε κοινωνικά σχήματα υπήρχαν πήγαζαν από τη συνείδηση των ανθρώπων και όχι από άλλους που ήταν σε μια θέση να εντέλλουν.

Καθώς μιλούσα με τους ηλικιωμένους άνδρες και γυναίκες, συνειδητοποίησα ότι αυτό είναι εκείνοι που ευχόμαστε, αλλά δεν το έχουμε.

Τους ρωτούσα επανειλημμένα πότε συναντήθηκαν και κατέστρωσαν τα σχέδια που τώρα εκτελούσαν. Η απάντηση ήταν πάντα ότι δεν το συζητούσαν καθλόλου.
Δεν μιλούν γι αυτό. Απλά συμβαίνει»

Άραγε, υπάρχει ελπίδα και για μας;
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα