Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

28.8.09

Και Oμως Δεν Μπορούν. Είναι Πολυσπουδαγμένοι

.
«Αν είστε ειδικός γίνεστε δεξιοτέχνης του φορμαλισμού
και ξεχνάτε την αληθινή φύση των πραγμάτων»
Pauli
"Οι ελίτ ασκούν την εξουσία τους παραμυθιάζοντας
τους ανθρώπους ότι η κατεστημένη επιστήμη
είναι ο μόνος τρόπος για αληθινή γνώση"
Pouzzner
.
,
Πολλοί αυτές τις ημέρες καταγίνονται για να αναδείξουν τα κακώς κείμενα που οδήγησαν για άλλη μια φορά στο μακάβριο θέαμα των αφανισμένων δασών.

Συμφέροντα, διαπλοκές, μίζες, αδιαφορία, ναι, σ΄όλα αυτά. Αλλά διαφεύγει ένας άλλος παράγοντας εξίσου σημαντικός.
Η ανικανότητα των πολυσπουδαγμένων μάνατζερς, ξενόφερτων και μη, των δημόσιων οργανισμών. Πρωτοεισήχθηκαν με την Ολυμπιακή και τη φαλίρισαν. Ακολούθησαν στα νοσοκομεία και τα φαλίρησαν κι αυτά.

Ξεκίνησε μια περιορισμένης έκτασης φωτιά στην πιο επικίνδυνη θέση για διασπορά της και οι επικεφαλής δεν μπόρεσαν να εκτιμήσουν την επικινδυνότητά της.

Προκηρύχθηκε το σχέδιο Ξενοκράτης έκτακτης ετοιμότητας και δεν υπήρχε κανείς συντονιστής στα μέτωπα της φωτιάς. Εστάλησαν να σβήσουν τη φωτιά άνθρωποι που δεν ήξεραν τα βουνά και ρωτούσαν δεξιά και αριστερά.

Στοιχειώδεις τεχνικές αναχαίτισης της φωτιάς που μπορεί κανείς να δει στο διαδίκτυο βάζοντας στην αναζήτηση τη λέξη πυρκαγιά δασών εξέλιπαν παντελώς για μια άλλη φορά.

Στο Σχοινιά το πολυδάπανο σύστημα πυρόσβεσης που είχε εγκατασταθεί πριν από τους Ολυμπιακούς αγώνες δεν λειτουργούσε και ούτε είχε καν τεθεί σε λειτουργία ούτε κατά τη διάρκεια των ολυμπιακών αγώνων.

Οι εποχικοί υπάλληλοι για την προστασία των δασών διορίζονται κάθε φορά μετά τη λήξη της περιόδου επικινδυνότητας των δασών.

Τί να πρωτοαναφέρει κανείς, τρύπια πυροσβεστικά οχήματα που έχαναν το νερό καθ οδόν, πυροσβέστες χωρίς στοιχειώδη εξοπλισμό προστασίας τους που βλέπουμε στις οθόνες μας σε πυροσβέστες άλλων χωρών.....

Όχι, δεν λείπουν ούτε εδώ τα λεφτά.

Τα πυροσβεστικά αεροπλάνα που Αμερική και Γερμανία τα μισθώνουν αντί 6000 ευρώ την ώρα στην Ελλάδα τα μισθώνουν με 16.000 ευρώ την ώρα

Λείπει ο λεγόμενος κοινός νους. Δεν έγιναν για μια άλλη φορά τα προφανή.Πώς φθάσαμε σ΄αυτή την κατάσταση;

Η Άμπρακαντάμπρα και ο Επιστημονισμός
«Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στην EDF, δεν μπορούσα να καταλάβω ούτε λέξη από όσα άκουγα.
Έπειτα κατάλαβα πως αυτό είναι εσκεμμένο.
H φυσιολογική γλώσσα δεν επιτρέπεται, πρέπει να μιλάς την εταιρική γλώσσα.
Όπως είχε πει και ο Γκαίμπελς, δεν μιλάμε για να πούμε κάτι, αλλά για να κάνουμε εντύπωση.»
λέει σε συνέντευξή της στους «Τimes» που αναδημοσιεύτηκε στα «Νέα» (18-82004) η Κορίν Μαγιέρ, συγγραφέας του βιβλίου «Καλημέρα τεμπελιά» και συνεχίζει:

«Το μοναδικό πράγμα το οποίο καλείται ο εργαζόμενος να κάνει, είναι να προσποιείται πως εργάζεται.
Σήμερα είμαστε όλοι "μάνατζερ" και "στελέχη". Υπάρχουν όμως τελικά αυτές οι δουλειές;
Ρωτήστε οποιονδήποτε μέσο μάνατζερ γιατί ακριβώς πληρώνεται και δεν θα μπορεί να απαντήσει.
Ο ρόλος τους δεν διαφέρει από τον ρόλο των αυλικών που περιτριγύριζαν τον Λουδοβίκο τον ΙΔ': πρέπει απλώς να βρίσκονται εκεί»

Και διαπιστώνει:
«Όχι μόνο δεν ακούς μπράβο αν χρησιμοποιήσεις το μυαλό σου, δεν πρέπει να το χρησιμοποιήσεις».

Ανάλογη περιγραφή υπάρχει και στο blog Ιστορία γράφουν οι παρέες:

«Ανεβαίνεις τις κλίμακες της ιεραρχίας όχι κάνοντας τη δουλειά σου και υπηρετώντας τον οργανισμό, αλλά κολακεύοντας, γοητεύοντας και πείθοντας τους ανωτέρους ότι έχεις τη στόφα του νικητή….
Η επιβράβευση καταλήγει να εξαρτάται λιγότερο από την ποσότητα και ποιότητα της δουλειάς και περισσότερο από τον χαρακτήρα-ρόλο που «παίζει» ο καθένας.
Με πιο πετυχημένο αυτόν της ευτυχισμένης «πόρνης». Ευτυχισμένες πόρνες

Ομοίως, ο άγγλος συγγραφέας Montgomery Butchard στο βιβλίο του με τίτλο: «Χρήμα» αναφέρει:

«Το σύνολο των 176 απαντήσεων στις 22 ερωτήσεις που ετέθησαν έδειξε τέτοιες αντιφάσεις, ασυνέπειες και διαφωνίες που αισθανόμαστε πατριωτικό καθήκον να δηλώσουμε ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει κατανόηση του ζητήματος των χρημάτων ούτε ανάμεσα στους ειδικούς που συμμετείχαν στο συμπόσιο ούτε στα γραπτά που μελετήσαμε».
Kαι συνεχίζει:

"Η σημασία του χρήματος δεν είναι σαφής...., Η κηδεμονία του πρέπει να αποδειχθεί, η εξουσία των νόμων να το κατευθύνουν ή να το ελέγχουν πρέπει να αποδειχθεί» .

Και συμπεραίνει:
« Οι άνθρωποι δεν πρέπει να παραπλανούνται από άμπρακαντάμπρα και ψευτοεπιστημονικότητα».

Η αχρησία του μυαλού το οποίο, όπως λένε οι πρώτοι συγγραφείς, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσεις και η αμπρακαντάμπρα και ψευτοεπιστημονικότητα που αναφέρει ο δεύτερος είναι διάχυτες στον κρατικό μηχανισμό και τη δημόσια ζωή, από τις βαρύγδουπες αερολογίες των πολιτικών και τα πεπραγμένα των δημόσιων υπηρεσιών μέχρι τον βίο και την πολιτεία των κάθε τύπου επιστημονοκρατών