Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

27.8.09

Oι Άδοξοι Νεκροί και Σακατεμένοι της ΛΑΡΚΟ


«Αριστούργημα, αλλά το αίμα και οι στεναγμοί
τόσων πολλών ανθρώπων
αντηχούν μέσα απ΄αυτούς τους τοίχους του λιμανιού
»
Επιγραφή σε κτίριο στο λιμάνι του Μπρίστολ

«Πολλοί άνθρωποι συγχέουν
τη φτωχή μνήμη με την καθαρή συνείδηση»
Doug Larson, γελοιογράφος

“Δουλεύουν από τις 5 το πρωί έως τις 11 το βράδυ. Τις νύχτες στοιβάζονται σ' ένα δωμάτιο των 12. «Ο μισθός μου είναι 80 λίρες το μήνα» λέει ένας εργάτης. «Αλλά δεν έχω πληρωθεί ακόμα». Ξαφνικά βάζει τα κλάματα. Στις εφημερίδες γράφουν για εργάτες που δεν άντεξαν και αυτοκτόνησαν πέφτοντας από τον ουρανοξύστη που έχτιζαν”
Eλευθεροτυπία» 21-8-2005


Από τη λεγόμενη γρίπη των χοίρων δεν υπήρξε κανένας θάνατος, κανένας σακατεμός, μόνον ελάχιστοι γριπωμένοι με ήπια συμπτώματα, πολύ πιο ήπια απ΄αυτά της εποχιακής γρίπης. Μια γρίπη λιγότερο μεταδοτική από την εποχική, αφού και μετά τον συνωστισμό των ανθρώπων στα υπερπλήρη μέσα μαζικής μεταφοράς (μαζί με τους ύποπτους τουρίστες) το δεκαπενταύγουστο, δεν σημειώθηκε αύξηση των κρουσμάτων.

Εντούτοις, οι λεγόμενοι διεθνείς οργανισμοί άλλάξαν τις πάγιες διατάξεις των νομοθετημάτων τους, τις αυστηριοποίησαν και αναγόρευσαν τον νέο ιό της γρίπης ως τον νέο διεθνή τρομοκράτη και ετοιμάζουν τον νέο αντιτρομοκρατικό μέσω υποχρεωτικών εμβολιασμών, δοκιμάζοντας το οπλοστάσιό τους, όπως έκαναν και με το Ιράκ και το Αφγανιστάν (1)

Oι κυβερνήσεις ενδίδοντας στα άνομα συμφέροντα των φαρμακευτικών εταιριών και των εκπροσώπων τους στους λεγόμενους διεθνείς οργανισμούς και συνεπικουρούμενες από τα ΜΜΕ τους έστησαν ολόκληρο μηχανισμό προπαγάνδας και εκφοβισμού και τάσσονται αλληλέγγυες στον νέο αντιτρομοκρατικό.
Και όπως και με τον άλλο αντιτρομοκρατικό αναμένονται «παράπλευρες απώλειες» και αλλαγή του σκηνικού του κόσμου (2).

Τον ίδιο καιρό μια άλλη μάστιγα με αποτρόποπαιους θανάτους και σακατεμένους ανθρώπους περνάει απαρατήρητη.

Μέσα σε μόλις 24 μέρες δύο νέoι άνθρωποι, ο Χρίστος Δόσκορης και ο Κωνσταντίνος Ντελής περιλούζονται με καυτό μετάλλευμα (θερμοκρασία 3000 C !) και αφήνουν την τελευταία τους πνοή στα «κάτεργα της ΛΑΡΚΟ. Και άλλοι συνάδελφοί τους παλεύουν με σοβαρότατα εγκαύματα.

Γιατί:
Γιατί η εταρία ήξερε ότι είχε βλάβη το καζάνι αλλά δεν το επισκεύασε.

Οι επιστήμονές της, συνυπολογίζοντας «ανθρώπινους πόρους» (κατά την ορολογία του ευρωπαϊκού συντάγματος), αποσβέσεις εξοπλισμών, ανθρωποώρες επισκευών, συντεχνιακή συνδρομή απο τα επιμελητήρια στα βαρύτιμα μέλη τους, αποζημιώσεις παράπλευρων απωλειών (ενδεχομένως και λαδώματα ελεγκτικών υπηρεσιών), κατέληξαν με επιστημονική τεκμηρίωση ότι συνέφερε το ρίσκο κάποιων παράπλευρων απωλειών.

Γιατί το πόρισμα για τα αίτια του προηγούμενου «ατυχήματος» πριν ένα μήνα καθυστερεί επ΄αόριστον, (όπως γίνεται πάντα όταν τα επιμελητήρια καλούνται να αποφανθούν για τα βαρύγδουπα μέλη τους με τα 1.000.000 ευρώ μίζες την ημέρα (3).

Απ’ την αρχή του 2009 περισσότεροι από 56 εργαζόμενοι έχουν χαθεί σε ανάλογα «ατυχήματα» και αμέτρητοι άλλοι έχουν σακατευτευτεί.

"Δυστυχώς για αυτή την επιδημία δεν υπάρχει εμβόλιο να μας πασάρουνε και ούτε τη θεωρούνε και επικίνδυνη», όπως σχολιάζει ο risinggalaxy στο Νέο θανατηφόρο ατύχημα στη Λάρκο.

Κάθε τόσο στα ψιλά των εφημερίδων διαβάζουμε για εκατοντάδες ανθρακωρύχους και μεταλλωρύχους που θάβονται στα έγκατα της γης.
Για χιλιάδες ανθρώπους που το προσδόκιμο της ζωής τους είναι πολύ πιο μικρό από το δικό μας.
Για χιλιάδες ανθρώπους που η υγεία τους και η ποιότητα της ζωής τους υποθηκεύεται για την καλοζωϊα μας.
Κανένας από τους λεγόμενους διεθνείς οργανισμούς δεν επιλαμβάνεται για την επιδημία αυτή.
Κανένας αρχηγός δεν στέλνει συλλυπητήρια τηλεγραφήματα στους συγγενείς τους.

Κανένα μετάλλιο δεν έχει θεσμοθετηθεί γι΄αυτούς τους ειρηνικούς πεσόντες για την επιβίωσή μας και τους στυλοβάτες του πολιτισμού μας.


Και δυστυχώς και καμία διαμαρτυρία, καμία συναυλία, καμία πορεία νεολαίας, μπλόκερς και άλλων κινητικών ομάδων.

Γιατί;

Βλ. και
Ο Τεχνοκρατικός Εκπολιτισμός και το Αίμα Πίσω από τις Κατασκευές ι
Ο Άνθρωπος ως Ανταλλασσόμενο Αγαθό
_______________________
(1) «Όποιος δεν υποτάσσεται σ΄εμάς θα χτυπιέται!”
Αμερικανοί και σύμμαχοι ομολογούν κυνικά ότι Αφγανιστάν και Ιράκ
είναι απλώς μαθήματα για να οργανώσουν καλά τις ένοπλες δυνάμεις τους
»
Κύρα Αδάμ, αυτήκοος μάρτυρας, (Ελευθεροτυπία 13-12-2003)
(2) Βλ. Φαρμακοκρατία
(3) Δήλωση του προέδρου του τεχνικού επιμελητηρίου (ΤΕΕ) 14.4.2005