Κάποιοι σύνδεσμοι σε πηγές τεκμηρίωσης που παρατίθενται στα κείμενα ενδέχεται να μην είναι ενεργοί. Κάποιες από τις πηγές μπορούν να ανακτηθούν συμπληρώνοντας το URL του συνδέσμου (δεξί κλικ στο σύνδεσμο) στο Wayback Machine (http://archive.org/index.php)
Για μεγέθυνση ή σμίκρυνση κειμένων πατήστε το Ctlr (κάτω αριστερά του πληκτρολογίου) και μετακινείστε μπρος ή πίσω τον τροχό του ποντικιού

30.6.09

Ο Πόλεμος Είναι Κομπίνα

Άλλες Αναρτήσεις με Θέμα Εταριοκρατία Εδώ

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ
Αμερικανού Αρχιστράτηγου Smedley Butler,τιμημένος με πολλά βραβεία
Αποσπάσματα από το βιβλίο του με τίτλο «War is a Racket», έκδοση 1935
www.WantToKnow.info/warinformation

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΙΝΑ
Ο πόλεμος είναι κομπίνα. Πάντα ήταν. Είναι ενδεχομένως η αρχαιότερη, η πιο κερδοφόρα και σίγουρα η πιο αχρεία. Είναι η μόνη στην οποία τα κέρδη υπολογίζονται σε δολάρια και οι απώλειες σε ζωές.
Κατά τη διάρκεια του παγκόσμιου πολέμου φτειάχτηκαν τουλάχιστον 21.000 νέοι εκατομμυριούχοι και δισεκατομμυριούχοι στις Ηνωμένες Πολιτείες.

ΠΟΙΟΣ ΕΠΩΦΕΛΕΙΤΑΙ;
Ο παγκόσμιος πόλεμος κόστισε στις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου $52 δισεκατομμύρια. Αυτό σημαίνει $400, σε σημερινές τιμές πάνω από $4.000, σε κάθε αμερικανό. Κανονικά τα κέρδη των εταιρειών είναι 6 έως 12%. Εν καιρώ πολέμου τα κέρδη ήταν 60, 100 ..300, και ακόμη και 1.800%.
Ο θείος Σαμ έχει τα λεφτά. Πάρτε τα. Φυσικά δεν τίθεται έτσι ωμά τον καιρό του πολέμου.
Εμφανίζεται με το ένδυμα του πατριωτισμού, της αγάπης για τη χώρα και ότι όλοι πρέπει να κάνουμε θυσίες. Και τα κέρδη ανεβαίνουν τα ύψη και τσεπώνονται.
Πάρτε για παράδειγμμα τους φίλους μας της τσιμεντοβιομηχανίας du Ρonts.
Προπολεμικά, την περίοδο 1910 έως 1914 τα κέρδη ήταν $6 εκατομμύρια το χρόνο.Τα μέσα κέρδη την περίοδο του πολέμου από το 1914 έως το 1918 τα κέρδη είναι $58 εκατομμύρια το χρόνο. Μέση αύξηση πάνω από 950%. Ας πάρουμε τις βιομηχανίες του χάλυβα. Τα κέρδη τους από $6 εκατομμύρια σκαρφάλωσαν στα $49 εκατομμύρια το χρόνο. Οι Χάλυβες πούλησαν στο θείο Σαμ 20 εκατομμύρια παγίδες κουνουπιών για το στρατό στη Γαλλία στην οποία δεν υπήρχε δείγμα από κουνούπι.
Την αφρόκρεμα των κερδών την είχαν οι τραπεζίτες.
Τα κέρδη τους ήταν τόσο μυστικά όσο και αμύθητα. Πώς οι τραπεζίτες έκαναν τα εκατομμύριά τους και τα δισεκατομμύριά τους; Δεν ξέρω, επειδή αυτά τα μυστικά δεν λέγονται ποτέ δημόσια.

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ;
Ποιος τους προμηθεύει αυτά τα κέρδη των 20, 100, 300, 1.500 και 1.800 %? Όλοι μας τα πληρώνουμε- με τη φορολογία. Αλλά οι στρατιώτες πληρώνουν το μεγαλύτερο μέρος του λογαριασμού. Νέοι με κανονική αντίληψη πάρθηκαν από τα γραφεία, τα εργοστάσια και τις αίθουσες διδασκαλίας και στήθηκαν στη γραμμή.
Εκεί αναμορφώθηκαν να θεωρούν τη δολοφονία καθημερινή ρουτίνα. Μέσω ψυχολογικών μεθοδεύσεων άλλαξαν ολοκληρωτικά.
Τους εκπαιδεύσαμε να μην σκέφτονται καθόλου ότι σκοτώνουν ή ότι θα σκοτωθούν.
Και ξαφνικά τους ξεφορτώσαμε και τους είπαμε να αναπροσαρμοστούν, αυτή τη φορά μόνοι τους. Δεν τους χρειαζόμασταν άλλο. Πολλοί από αυτούς τους νέους καταστρέφονται τελικά, διανοητικά, επειδή δεν μπορούν να κάνουν μόνοι τους αυτή την αναπροσαρμογή.
Υπέροχα ιδανικά προπαγανδίστηκαν στους νέους μας που στάλθηκαν να πεθάνουν. Ήταν ο "πόλεμος για να λήξει όλους τους πολέμους". ο «πόλεμος για την εδραίωση της δημοκρατίας»."
Κανείς δεν τους είπε ότι η συμμετοχή τους και ο θάνατός τους σήμαινε αμύθητα κέρδη για εταιρείες και τράπεζες.
Κανείς δεν τους είπε ότι θα σκοτωθούν από βόλια φτειαγμένα από τους αδελφούς τους στην χώρα τους.
Κανείς δεν τους είπε ότι τα πλοία τους θα καποντιστούν από τορπίλες από υποβρύχια φτειαγμένα με πατέντες από τη χώρα τους.
Τους ειπώθηκε μόνον ότι επρόκειτο για μια ένδοξη περιπέτεια
.

ΠΩΣ ΝΑ ΠΑΤΑΧΘΕΙ Η ΚΟΜΠΙΝΑ ΑΥΤΗ!
Δεν μπορείτε να το κάνετε με διασκέψεις για αφοπλισμό. Δεν μπορείτε να το κάνετε με ειρηνευτικές διαβουλεύσεις.
Στο παρασκήνιο όλων αυτών των διασκέψεων βρίσκονται οι αχρείοι πράκτορες αυτών που ωφελούνται από τον πόλεμο.
Τρία μέτρα πρέπει να ληφθούν για να πατάξουν την πολεμική κομπίνα:
1) Πρέπει να αφαιρέσουμε το κέρδος εταιρειών και τραπεζών από τον πόλεμο.
2) Πρέπει οι νέοι που θα φέρουν τα όπλα να αποφασίζουν αν θα γίνει ή όχι πόλεμος.
.
Επιστροφή στην Αρχική Σελίδα